Diari La Veu del País Valencià
Més de 300 dones víctimes de violència masclista reben ajudes per al lloguer en 2017

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mantingut una reunió amb la Taula de Gènere, creada per la Conselleria per a abordar totes les mesures aplicades des del departament per a prioritzar a les dones víctimes de violència masclista així com fer un balanç de totes les propostes que s’han engegat per a aplicar la perspectiva de gènere.

Així, ha destacat que un total de 324 dones víctimes de violència de gènere rebran ajudes per al pagament del lloguer de 2017, que suposa quasi un 3% del total de les ajudes concedides, tal com es desprén de les resolucions publicades recentment. Una xifra que ha augmentat considerablement respecte a la convocatòria de l’any passat, on 191 dones que havien patit violència masclista van rebre aquesta ajuda; per tant, s’ha incrementat quasi en un 70%.

A més, Salvador ha recordat que des de l’inici de la legislatura s’ha prioritzat aquest col·lectiu, de fet, s’han adjudicat 59 habitatges socials i 5 de VPO des que s’han aplicat els nous criteris per a dones que han patit violència masclista.

Per a Salvador, un dels principals objectius de la Generalitat és “lluitar per a garantir una societat segura i lliure de violència de gènere i masclista així com oferir alternatives residencials a aquestes dones”; per açò, ha assegurat que des de la conselleria d’Habitatge “s’està treballant per a oferir totes les ajudes i facilitats possibles perquè les dones que han patit o pateixen aquesta violència puguen tenir accés a un habitatge digne”.

De fet, ha recordat que entre les mesures aplicades no solament està la de la priorització en les ajudes sinó també la supressió del requisit d’empadronament mínim d’un any a les dones víctimes de violència masclista a l’hora d’accedir als habitatges de promoció pública propietat de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, EIGE.

Finalment, la consellera ha ressaltat els avanços realitzats des de l’inici de la Taula de Gènere al gener de 2016 i ha recordat que aquesta iniciativa ha aconseguit el reconeixement del Banco de Desarrollo Interamericano a model de Bones Pràctiques a Europa per les mesures impulsades per a integrar la perspectiva de gènere al procés urbanístic i de disseny de les ciutats.

Entre els avanços realitzats ha recordat les mesures impulsades per a millorar l’accessibilitat universal en l’urbanisme amb perspectiva de gènere a través d’iniciatives com el Concurs de Regeneració Urbana de la plaça de Bruges o el concurs CaLab per a crear un pis pilot amb perspectiva de gènere. “Treballem per la defensa de la igualtat i la diversitat, perquè estem convençuts que la perspectiva de gènere proporciona noves eines d’interpretació de la realitat i pot donar lloc a noves estratègies d’intervenció en l’espai públic”, ha indicat.

De fet, ha recordat que el pròxim 31 de gener finalitza el termini per a la presentació de candidatures a la II Edició dels Premis d’Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb perspectiva de Gènere que convoca la Conselleria amb l’objectiu de motivar accions encaminades a aconseguir integrar la perspectiva de gènere en els entorns habitats, en els espais públics urbans i rurals i en la mobilitat. Totes elles són qüestions en les quals té competències la Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa