Caixa Popular tanca 2017 amb 10,2 milions de beneficis

L'entitat ha augmentat un 25% els beneficis, la cartera de clients ha arribat als 190.000 i en els últims 12 mesos ha contractat 12 treballadors
/ València
17 gener 2018 01:00h
Caixa Popular és la primera entitat valenciana en nombre d\'actius.

La cooperativa de crèdit valenciana Caixa Popular ha acabat 2017 amb uns beneficis de 10,2 milions d'euros. Aquestes xifres suposen un creixement del 25% respecte a l'any anterior. Amb aquests resultats Caixa Popular esdevé la primera entitat financera per actius. 

L'entitat va finalitzar l'exercici amb uns dipòsits de 1.350 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 3% pel que fa a l'any anterior. Tal com explica l'entitat en un comunicat, Caixa Popular ha mantingut una política activa a l'hora d'oferir finançament a les empreses, comerços, autònoms i famílies valencianes. L'entitat ha concedit un total de 6.775 noves operacions d'inversió als seus clients. Les inversions creditícies s'han situat en 864 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 10,34%, respecte a 2016. 

Les dotacions al fons d'insolvència de 5,27 milions d'euros situen la cobertura total de la morositat en un 52,1%, amb un descens del ràtio de mora fins al 7,08%. Al tancament de l'exercici, el marge d'interessos es va situar en 31,39 milions d'euros, amb un increment del 3%, i el marge brut en 45,68 milions d'euros, amb un augment del 1%. La ràtio d'eficiència s'ha situat en 60,22. 

En 2017 Caixa Popular ha aconseguit els 190.000 clients, la qual cosa implica un creixement de 12.000 nous clients. A més, el 60% del total són usuaris de Ruralvía, la banca digital de l'entitat que combina la més moderna tecnologia i tota la capacitat de desenvolupament que ofereix pertànyer al Grup Caixa Rural. En aquest moment, el 70% de les operacions que fan els clients ja es realitzen a través dels canals digitals o d'autoservei.

El creixement de la cooperativa també s'ha reflectit en l'equip humà, amb 12 nous llocs de treball creats l'any. Caixa Popular compta amb una plantilla de 322 persones, on la major part d'ells són Socis de Treball de l'entitat, és a dir, propietaris d'aquesta. Caixa Popular ha continuat el seu pla d'expansió donant cobertura financera a les poblacions valencianes i en 2017 ha obert tres nous punts de venda a Ibi, als barris del Cabanyal-Canyamelar i al barri de Russafa de València. Està prevista l'obertura de l'oficina de Requena durant el primer trimestre d'enguany. 

En total, la cooperativa compta amb una xarxa de 70 oficines repartides per les principals poblacions valencianes. Totes elles ofereixen l'horari presencial més ampli del mercat, ja que obrin al públic en horari de matí i vesprada. El Pla Estratègic de Caixa Popular continuarà fixant les claus en un creixement sostenible que permeta oferir un model de banca valenciana que coopera amb les persones i amb el seu entorn més social i solidari. 

L'entitat és el patrocinador principal de l'Ivefa, l'Institut Valencià per a l'Empresa Familiar, així com de la històrica Volta a Peu de la ciutat de València, el València Basket o la Fundació Levante U.D.

next