Diari La Veu del País Valencià
El PSPV insta Fabra a iniciar les accions per a conservar el patrimoni de RTVV
RedactaVeu / València

El portaveu de la Comissió de Control de RTVV en Les Corts, Josep Moreno, ha anunciat que el grup parlamentari socialista ha presentat una Proposició No de Llei en el parlament valencià per a instar el Govern de la Generalitat a “iniciar, de manera immediata, els procediments administratius i legislatius necessaris per a garantir la conservació i el manteniment de la totalitat del patrimoni immoble i moble de l’extinta societat pública Radiotelevisió Valenciana”. Així, ha apuntat que els socialistes demanen que es garantisca “especialment el Centre de Producció de Burjassot, els equips tècnics i el material continguts en el seu interior, l’Arxiu de Documentació Audiovisual en tota la seua integritat i, especialment, la Xarxa Pública de Repetidors i freqüències propietat de l’empresa”. Des del PSPV també demanen a l’executiu de Fabra que trasllade “als actuals gestors la prohibició expressa d’iniciar algun tipus de negociació per a la venda d’equips, immobles o qualsevol altra infraestructura necessària” perquè, segons han apuntat, “arribat el moment, s’ha de poder procedir al restabliment efectiu de les emissions”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha advertit que el PSOE ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat davant el tancament de RTVV i també “existeixen multitud d’iniciatives a títol individual i col·lectiu que recorren diverses fases del tancament”, per tant, al seu judici, açò obliga el govern valencià a “tenir un mínim de prudència i mantenir i conservar la totalitat del patrimoni públic amb l’objectiu de restituir, en el seu moment, el servei públic de la radiotelevisió i que es puga fer de la manera més ràpida i econòmica possible”. És més, Moreno ha apuntat que seria “imperdonable que una gestió negligent i irresponsable del valuós patrimoni ocasionara perjudicis futurs als ciutadans valencians a l’hora de restablir aquest servei que és un dret contemplat en la Constitució i l’Estatut”.

Per a Moreno, el patrimoni de RTVV “no és el botí d’un saqueig que ara toca malvendre per a repartir-se els beneficis” i, per açò, ha afegit que el president Fabra “ha de garantir que si tots aquests recursos prosperen o si els valencians volen acabar amb el seu govern de corrupció i ruïna, es puga restablir immediatament el nostre dret a disposar d’una televisió pública”.

Cal recordar que el 27 novembre, el govern valencià, amb el vot en contra de la resta de partits amb representació parlamentària, “va acabar amb més de 25 anys de servei públic de radiotelevisió”. Una decisió a la qual, al seu torn, també s’oposava la pràctica totalitat de les organitzacions sindicals, empresarials, acadèmiques, cíviques i culturals del País Valencià. No obstant açò, Moreno ha assenyalat que el tancament de RTVV “en cap cas avala la destrucció o la transacció d’elements patrimonials imprescindibles per a la nova posada en funcionament del servei públic quan les circumstàncies econòmiques canvien o la legitimitat democràtica d’un nou govern, discrepant amb la decisió adoptada, així ho decidisca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa