Diari La Veu del País Valencià
Les associacions d’agències de viatge s’uneixen per a fer front al nous reptes del sector

Les dues associacions d’agències de viatges que han funcionat de forma independent els últims anys al País Valencià s’han integrat per a treballar com una única veu. Així ho ha anunciat Miguel Giménez, president de l’Asociación Empesarial Valenciana de Agencias de Viaje (AEVAV), entitat en què s’han integrat el socis que queden de la ja desapareguda Unión de Agencias de Viaje de la Comunidad Valenciana (UAVCV).

La nova associació mantindrà el nom d’AEVAV i està previst que trasllade en una pròxima assemblea la seua integració en la Confederació Española de Agencias de Viaje (CEAV). Giménez ha mostrat la seua satisfacció per l’acord aconseguit després de mesos de negociacions. “És un pas importantíssim per al sector, atés que per davant hem de fer front a nombrosos reptes. Estar units ens aportarà més beneficis, més protagonisme i una veu única davant de l’administració”, ha expressa Giménez a Fitur.

Entres les principals dificultats a què haurà de fer front l’AEVAV es troba l’adaptació a la nova normativa europea d’agències de viatges, que està previst que entre en vigor a finals d’any o a primers de 2019. “Estem treballant ja en l’esborrany i esperem que el diàleg amb l’administració siga fluid, ja que la nova llei europea exigeix més avals de l’administració i condicions de consum”, ha detallat Giménez.

Al País Valencià existeixen 250 agències de viatge i més de 300 punts de venda que generen uns 700 agents de viatge directes i uns 1.200 llocs d’ocupació indirectes. La facturació de l’últim any ha superat els 7 milions d’euros, atés que també han augmentat les vendes un 8% respecte l’any anterior. “Es nota que la crisi és una qüestió passada, de fet enguany s’han creat moltes agències de viatges. Ara hem d’aconseguir consolidar el mercat i preparar-nos per a ser molt més competitius en un sector en continua transformació”, ha dit Giménez. El president d’AEVAV també ha confiat que el fet de funcionar, a partir d’ara, com una única veu faça possible que s’associen més agències, ja que sols hi ha associades un 18%.

Comparteix

Icona de pantalla completa