Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València realitza tallers amb homes per a previndre la violència masclista

Una dotzena d’homes derivats dels centres de servicis socials de l’Ajuntament de València participen en el primer taller d’experiències que es duu a terme al Centre Municipal de Serveis Socials de Patraix. Després d’assistir a la primera de les huit sessions d’aquest taller, la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha explicat que es tracta d’una iniciativa amb la qual es treballarà molt l’autoestima, el reconeixement i la gestió de les emocions, així com les habilitats socials d’homes que mai han tingut la possibilitat de treballar-les”.

L’objectiu general d’aquest taller, anomenat “Benestar i salut: un taller emocionant”, és potenciar els recursos personals dels participants perquè aconseguisquen sentir-se bé amb ells mateixos i arriben a establir i mantindre relacions interpersonals gratificants amb l’objectiu de previndre la violència masclista”.

La regidora ha explicat que, a més de treballar l’autoestima i les habilitats socials des de les noves masculinitats, amb aquesta iniciativa l’Ajuntament pretén “trencar amb estereotips de gènere especialment perjudicials per als homes, obrir la porta per a contactar amb les seues emocions i que tinguen cura de la seua pròpia salut”.

“L’autoestima ens permet, en una àmplia visió, no descuidar i potenciar els propis recursos i possibilitats en el nostre dia a dia. Ens ajuda a fer front a situacions adverses i trobar noves oportunitats d’una manera saludable i satisfactòria”, ha aclarit Isabel Lozano, qui també ha explicat “que hi ha molt de marge per a aprendre a ser i a estar d’una altra manera en el món, i amb aquestos tallers avancem cap a relacions més igualitàries i en la prevenció de la violència de gènere”.

Comparteix

Icona de pantalla completa