Diari La Veu del País Valencià
L’antiga Fe de València acollirà un centre d’atenció primària i un altre d’especialitats

El complex sanitari de Campanar on es trobava fins a 2011 l’Hospital La Fe albergarà un centre d’atenció primària que atendrà 30.892 habitants dels voltants que actualment són atesos al centre de salut Economista Gai i el consultori auxiliar de Tendetes.

Un nou centre d’especialitats cobrirà les necessitats de 250.000 persones del barri de Campanar i d’altres zones de València que ara han d’acudir al centre del carrer d’Alboraia o al nou l’Hospital La Fe, situat al sud de la ciutat.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha fet aquest anunci durant una reunió amb els representants de la plataforma cívica Campanar per a presentar el disseny arquitectònic i les prestacions assistencials de les noves infraestructures, batejades com a Centre de Salut Campanar II i Centre d’Especialitats d’Alta Resolució Campanar, dins de l’Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch.

“Tot s’ha programat per fases, de manera que els ciutadans del barri de Campanar i del departament de salut de La Fe puguen disposar com més prompte millor dels serveis assistencials fins que finalitze la construcció del projecte en el seu conjunt”, ha afegit la consellera de Sanitat.

Centre de Salut Campanar II

El nou Centre de Salut de Campanar II comptarà amb urgències 24 hores i amb cirurgia menor i disposarà de diverses àrees funcionals per a donar cobertura a la població d’aquest àrea metropolitana. També hi haurà un àrea de medicina de família amb 18 consultes de medicina i 15 d’infermeria. A més, disposarà de 4 consultes de pediatria i dues d’infermeria per a aquesta àrea i una altra àrea d’extraccions formada per una sala d’extraccions amb sis llocs, dues sales de tractaments, una sala de proves diagnòstiques i dos boxes d’observació, a més d’una sala de cirurgia menor.

Imatge informàtica del projecte de centre de salut Campanar II. / GVA

Inclosos en aquest nou centre de salut, se situarà també una nova Unitat de Rehabilitació Bàsica, un nou centre de salut sexual i reproductiva, una unitat d’odontologia preventiva, una unitat de salut mental i una unitat de diagnòstic precoç de càncer de mama.

A més, el centre acollirà un Punt d’Assistència Sanitària (PAS) per a atendre les urgències durant les 24 hores amb accés independent al del centre sanitari integrat. El PAS disposarà de tres consultes mèdiques, una consulta polivalent i dues sales de tractament d’infermeria.

Centre d’especialitats d’alta resolució de Campanar

El centre d’especialitats comptarà amb ressonància magnètica i tomografia axial computarizada (TAC) –a més de rajos X convencionals i ecografia– i quiròfans de cirurgia major ambulatòria. Els veïns disposaran de les especialitats de nefrología, pediatria, reumatología, cirurgia ortopèdica i traumatologia, rehabilitació, endocrinologia, pneumologia, neurologia, urologia, al·lèrgia, medicina digestiu, cirurgia general, obstetrícia i ginecologia, dermatologia, cardiologia, cirurgia vascular, oftalmologia, otorinolaringologia i odontologia.

En tractar-se d’un centre d’alta resolució que, a més de consultes, tindrà també serveis de diagnòstic i tractament. També oferirà serveis de cirurgia major ambulatòria. Per a açò comptarà amb tres quiròfans de cirurgia general i un altre per a oftalmologia.

Construcció per fases

Aquesta primera fase de construcció del centre de salut i d’especialitats discorrerà de forma paral·lela a l’obertura d’unes urgències provisionals a un local al carrer de Joaquim Ballester, abans de l’enderroc dels antics edificis de rehabilitació, l’hospital General i l’escola d’Infermeria.

Tan bon punt es buide el solar es començarà a treballar en la segona fase, que preveu la construcció d’un hospital de mitjana i llarga estada, quatre hospitals per a l’atenció de trastorns mentals i altres instal·lacions com un centre de trobada de pacients de salut mental, un centre d’estudis i recerca en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient. Així mateix, contempla un parc urbà (parc de la Salut) que connectarà l’espai entre totes les àrees.

La distribució de tots aquests espais estarà definida per la resolució del concurs d’idees plantejat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el termini de presentació de projectes de la qual va concloure el passat 15 de gener.

Comparteix

Icona de pantalla completa