Diari La Veu del País Valencià
Podem demana revisar tots els contractes públics per a detectar empreses corruptes

Contracte per contracte i institució per institució. Podem reclama una inspecció exhaustiva “en totes les administracions públiques –Generalitat, diputacions i ajuntaments– per a determinar si mantenen contractes amb empreses vinculades a la corrupció tant en la seua adjudicació com en la seua execució”.

En una nota de premsa, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha recordat que “el servei públic involucra també les empreses contractades per l’administració i ha de penalitzar la deshonestedat i no premiar-la. Els empresaris valencians honestos i honrats no poden permetre’s que es faça taula rasa amb els corruptes”.

D’aquesta manera, ha indicat que “el saqueig valencià no ha sigut qüestió només de ‘tramposos o ‘males persones'”, sinó, sobretot, “d’un model econòmic i una arquitectura institucional que els ha protegit i emparat”.

“No podem caure en la ingenuïtat de pensar que eixes inèrcies estan totalment superades. Si volem construir governs decents hem de posar damunt de la taula mesures concretes per a frenar la corrupció”, ha conclòs.

Així mateix, ha advertit que “de la mateixa forma que el PPCV competia dopat en les eleccions, els empresaris que pagaven a Gürtel competien contra altres empresaris fent paranys. El PP i la trama d’empreses corrupta que ho sustentava són les dues cares de la mateixa moneda i no poden entendre’s una sense l’altra”.

En aquesta línia, ha indicat que “per la mateixa raó que és inconcebible que el PP torne a governar les institucions a les quals va trair, les institucions no han de tornar a contractar amb les empreses que van ser col·laboradores actives en el saqueig a la ciutadania valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa