Diari La Veu del País Valencià
La venda de vehicles de gasolina augmenta un 30% en 2017

Les matriculacions de vehicles dièsel han baixat al País Valencià un 14% en 2017, mentre que les vendes dels de gasolina es van disparar un 29% en el mateix període, segons dades de la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris Faconauto.

En concret, es van vendre durant el passat exercici al territori valencià 55.394 cotxes dièsel i 76.469 de gasolina, el que suposa que el 55,8% dels cotxes venuts al País Valencià en 2017 van ser de gasolina, enfront del 40,4% del dièsel.

A més, les vendes de cotxes moguts amb combustibles alternatius van registrar una tendència a l’alça, la qual cosa es reflecteix en els forts creixements que van experimentar. Així les matriculacions d’elèctrics van augmentar en un 139,6% en vendre’s 139 unitats, mentre que els híbrids van créixer un 79,6% amb 5.014 vehicles venuts.

“S’ha volgut enterrar molt ràpid el dièsel, i les dades mostren que resisteix i que les seues virtuts fan d’aquest combustible una alternativa per a molts compradors”, ha assenyalat el director de comunicació de Faconauto, Raúl Morales, qui ha insistit que l’estat espanyol ha apostat durant molt temps per aquesta tecnologia, “i sembla que açò no canviarà de la nit al dia”.

Així i tot, ha puntualitzat que l’any passat “vam veure un creixement fort dels cotxes moguts amb gasolina i especialment d’altres combustibles alternatius, que cada vegada guanyen més pes, especialment els híbrids”. “Anem cap a un escenari en el qual conviuran tots els combustibles, encara que s’anirà donant pas de manera progressiva a tecnologies que permeten molt baixes o fins i tot zero emissions”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa