El govern espanyol assumeix que el nou tren Madrid-Castelló no és AVE

El Ministeri convoca dilluns a la "inauguració" del "tram València-Castelló del Corredor Mediterrani"
/ València
18 gener 2018 01:00h

Un "tren d'Alta Velocitat" eixirà de l'estació d'Atocha de Madrid dilluns que ve en direcció a València amb el president espanyol i diferents dignataris de passatgers que arribaran 3 hores i 15 minuts després a Castelló. El comboi farà escala a València abans de mamprendre viatge cap a la capital de la Plana.

Aquest "tren" és l'única referència que el govern espanyol fa de l'"Alta Velocitat" en una convocatòria que mai es refereix a la marca comercial AVE ni afirma que el tram inaugurat pertanga a aquesta modalitat ferroviària. Oficialment, Mariano Rajoy acudeix al País Valencià a la "posada en servei del tram València-Castelló del Corredor Mediterrani".

La convocatòria de l'executiu espanyol eludeix referir-se al tram que s'inaugura com a AVE. De fet, la durada actual del trajecte València-Castelló en Euromed és de 38 minuts, mentre que el nou servei comercialitzat per RENFE com a AVE tardarà entre 42 i 50 minuts, depenent del comboi concret i del sentit de la marxa.

A banda d'admetre per omissió que el trajecte deixarà de ser d'AVE en el moment que els combois procedents de Madrid arriben a l'estació de Joaquim Sorolla, el govern espanyol torna a conceptuar la connexió de la capital de l'Estat amb una capital de 'província' com a un tram del Corredor Mediterrani.

 

next