Diari La Veu del País Valencià
Prop de 200.000 valencians exiliats a l’estranger en l’època Fabra
RedactaVeu / València
El secretari d’Integració del PSPV-PSOE, Wilson Ferrús, ha instat Fabra a engegar polítiques actives d’ocupació que paren “la sagnia de valencians obligats a marxar a l’estranger davant la falta d’expectatives” al País Valencià.
En aquest sentit, ha destacat que, des que Alberto Fabra va arribar a la Generalitat, el número de valencians exiliats “ha passat de 56.000 a 64.000 anuals entre 2011 i 2012”, una xifra que es preveu superior en 2013 segons el PSPV, “si tenim en compte que en el primer trimestre del passat any es van produir 36.000 eixides”.
D’aquesta manera, en els tres anys que Fabra porta al capdavant de la Generalitat s’han produït al voltant de 186.000 ‘expulsats’ en menys d’una legislatura.
Responsabilitzen al PP per la “mala gestió”

Per tot açò, Ferrús ha apuntat que “no cal ser tan llest com la ministra Báñez, qui va titllar aquest fenomen de ‘mobilitat exterior’, per a adonar-se que estem patint una sagnia de valencians per culpa de la mala gestió del Consell”.

Així, ha assenyalat que “encara sent conscients que la política migratòria és una competència estatal, és cert que el govern de Fabra disposa dels instruments necessaris per a potenciar i engegar un vertader pla d’ocupació i reciclatge de la població valenciana”.
Solucions als valencians “abandonats” en l’exterior
“Potser Fabra no ho engega per por a represàlies, però la veritat és que ha deixat abandonats els valencians en l’exterior”, ha dit el portaveu socialista que, en concret, ha fet referència al cas dels valencians que es troben a Bèlgica “i que han sigut expulsats”.
Finalment, Ferrús ha demanat al president de la Generalitat que “com a mínim” es pronuncie respecte a aquest cas concret i “pose damunt de la taula alguna solució i un pla de suport a joves i adults que han d’eixir a la recerca d’oportunitats i que se senten abandonats a la seua sort”.

Comparteix

Icona de pantalla completa