Diari La Veu del País Valencià
Turisme rep un premi a Fitur per la gestió dels festivals de música com a recurs turístic

El País Valencià ha sigut guardonat aquest dijous en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), a Madrid, amb el premi Spain Life Music per la seua promoció dels festivals de música amb la marca Mediterranew Musi i per haver-se convertit en “un exemple a seguir per a la resta de comunitats i tot Espanya” en recuperar “el turisme musical”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha arreplegat el premi de mans de la directora de Fitur, Ana Larrañaga, al nou espai de la fira dedicat als festivals de música, Fitur Festivals. L’han acompanyat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la vicepresidenta, Mónica Oltra, i els promotors de festivals emblemàtics com el FIB, el Rototom Sunsplash, els dos celebrats a Benicàssim i l’Arenal Sound de Borriana.

Com a responsable d’Spain Life Music, l’associació per a la promoció del turisme musical a Espanya, Iñaki Gaztelumendi ha agraït la confiança de Fitur cap a la música en viu en un “maridatge” que comença de forma modesta enguany per a anar a més en pròximes edicions. El País Valencià ha sigut reconegut per aquesta plataforma com un “exemple a seguir per a les comunitats autònomes i la resta d’Espanya”.

La Llei Valenciana de Turisme inclourà els festivals com a producte turístic

Ximo Puig ha anunciat la incorporació dels festivals de música a la nova Llei de Turisme, que es convertirà en el primer text legal sobre turisme de l’estat espanyol a tenir en compte aquest producte. “És la primera vegada que una llei turística introdueix un producte que té una realitat directament vinculada a la música”, ha manifestat el president.

El cap del Consell ha apuntat que “aquest és un producte que fa temps que està instal·lat entre nosaltres, però que hem d’empaquetar adequadament per a traure-li tot el rendiment des d’un punt de vista social, econòmic i cultural”. El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha afegit que “la música i els festivals musicals són indústria cultural, contribueixen a l’economia, a l’ocupació i, a més, són una fàbrica de futur per a nous turistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa