Diari La Veu del País Valencià
La CVONGD organitza unes jornades per a promoure la compra pública ètica als ajuntaments

Els ajuntaments de Castelló de la Plana, Morella, Elda, Elx, Sant Vicent del Raspeig i Onda acolliran entre el 31 de gener i el 7 de febrer jornades de formació sobre la incorporació de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació dels ajuntaments amb les quals es pretén millorar l’impacte social i ecològic de les polítiques municipals.

Les formacions, organitzades per la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, estan dirigides al personal tècnic i als responsables municipals de tots els municipis de les demarcacions de Castelló i Alacant i se celebren en un moment en què importants canvis legislatius en l’àmbit estatal i autonòmic estan impulsant una major transparència i responsabilitat social en els contractes signats per les administracions públiques.

Canvis legislatius

En l’àmbit estatal, la nova Llei de Contractes del Sector Públic, que entrarà en vigor en març, preveu la inclusió de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació, en alguns casos amb caràcter obligatori, a més d’altres mesures com el foment de la participació de les pimes en els contractes públics.

En la mateixa línia, la Mesa de les Corts va acordar aquest mes de desembre la tramitació del Projecte de Llei de la Generalitat de Foment de la Responsabilitat Social, que després de la seua aprovació serà aplicable també a ajuntaments i altres administracions públiques.

Impacte social i ecològic

“Els contractes i compres de les administracions suposen entorn del 19% del PIB del nostre país, per la qual cosa el seu impacte social i ecològic és enorme. Si s’introdueixen criteris com la coherència amb les polítiques d’integració social i ocupació, el respecte als drets laborals bàsics, als drets humans i al medi ambient, les polítiques públiques seran veritablement eficaces i les administracions es convertiran en referència per a l’empresa privada”, afirma Cristina Ramón, portaveu de la CVONGD

En les Jornades, impartides per David Comet, un dels majors experts en la matèria en l’àmbit estatal, està previst que participen al voltant d’un centenar de càrrecs i personal funcionari d’almenys una desena d’ajuntaments de les demarcacions de Castelló i Alacant. El termini d’inscripció continua obert en la web.

Comparteix

Icona de pantalla completa