Compromís no acudirà a la inauguració de l'AVE a Castelló perquè "no és alta velocitat"

La formació critica que el tren siga més lent i que el bitllet siga més car que en l'actualitat
/ València
19 gener 2018 01:00h
L\'arribada de l\'AVE a Castelló es posarà en marxa el 23 de gener.

Compromís no assistirà a l'acte d'inauguració "del suposat AVE" entre Madrid i Castelló previst per al dilluns 22 de gener, al qual sí que assistirà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Així ho ha anunciat la formació en un comunicat amb què ha fet saber que considera "una autèntica burla" que s'estiga intentant vendre com a alta velocitat "un servei que en realitat no ho és".

La coalició considera "una nova estafa" la lentitud del suposat AVE entre Castelló i València davant de connexions existents i l'encariment del servei enfront d'un altre de més ràpid. L'AVE connectarà ambdues capitals en un temps de 42 a 50 minuts i el cost del bitllet ronda els 15 euros enfront dels 28 minuts que tarda el servei d'Euromed amb un cost d'aproximadament 10 euros. 

Els representants de Compromís, estiguen o no en el govern, no acudiran a l'acte inaugural "per a seguir defensant els usuaris del servei de rodalia, que segueixen patint l'empitjorament del servei des que es van iniciar les obres d'aquest tram del corredor. 

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha criticat l'actitud triomfalista del govern i ha considerat que el fet que Rajoy "vinga a celebrar l'arribada d'un tren més lent que el que tenim és una burla per a la gent de Castelló". La construcció del tercer fil ha generat que "els rodalia siguen més lents i que tinguen retards i cancel·lacions de serveis constantment". Sorlí ha assenyalat que "el fals AVE solament ha servit per a dibuixar una línia més en la web de Renfe, però és una estafa per a la gent de Castelló".

En aquesta mateixa línia s'ha referit el portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, que ha destacat que l'AVE que arriba a Castelló "és més car i més lent que els trens que ja circulaven". Assegura que el govern espanyol els "va mentir primer amb els terminis i després amb l'arribada de l'alta velocitat que no s'ha produït". Ara queda "comprovar" si es recuperen les línies del rodalia que van llevar o "si també ens han mentit amb açò".

next