Diari La Veu del País Valencià
Les protestes de la ‘Intifalla’ tornen a les ‘mascletades’
ACN / València

El calendari de les protestes s’inicia aquest dissabte a partir de les 14:00 hores amb la reivindicació de RTVV i continuen amb mobilitzacions en contra de la corrupció per demanar la dimissió de Rita Barberà i Alberto Fabra, en record de l’accident del metro de València, en contra del ‘fracking’ i les prospeccions petrolieres, en solidaritat amb el Sindicat Andalús de Treballadors o reclamant la baixada de l’IVA.

El dia 8 de març, dia de la Dona, s’ha organitzat el que l’organització ha denominat ‘Intifalla morada’, una protesta amb el lema ‘Parir és un dret, no una obligació’ i on es denuncia la reforma de la Llei de l’avortament amb la consigna ‘Amb Gallardón les dones tornem a un règim feixista i nacionalcatòlic’.

Les mobilitzacions s’allarguen fins al 19 de març, últim dia de Falles, i preveuen concentracions amb la sanitat, educació, atur, pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), entre d’altres, com a teló de fons.

Les protestes de la ‘Intifalla’ varen començar l’any 2012 com una continuació de les mobilitzacions estudiantils de la ‘Primavera valenciana’.

Els manifestants es varen concentrar cada dia després de l’espectacle pirotècnic de la ‘mascletà’ de la plaça de l’Ajuntament de València per protestar davall del balcó on surt l’alcaldessa Rita Barberá i la cort d’honor de les falleres.

Aquestes manifestacions varen alçar polèmica entre alguns dels assistents a l’espectacle i crítiques pel poc respecte cap a les festes populars de la ciutat. El mateix consistori va manifestar en diverses ocasions el seu desacord amb la ‘Intifalla’ assenyalant que les Falles no són el moment de manifestar-se i insinuant que estaven orquestrades per algun grup polític de l’oposició.

Comparteix

Icona de pantalla completa