La CEV dóna suport a Ribera Salud davant "l'ofensiva" de Compromís i Podem contra la gestora de l'Hospital de La Ribera

Els partits van presentar en les Corts una esmena contra la Llei de Salut

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha expressat el seu suport a Ribera Salud, empresa associada a aquesta patronal, davant "l'ofensiva contra el lliure exercici de l'activitat empresarial i la competència que s'ha materialitzat amb la presentació de les esmenes de Compromís i Podem a la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana". 

Navarro ha mantingut aquest divendres una reunió amb el conseller delegat de Ribera Salud i president de la Comissió de Cooperació Públic Privada (CPP) de la CEV, Alberto de Rosa, segons informa el col·lectiu empresarial a través d'un comunicat. 

L'esmena, recorden des de la CEV, presentada divendres passat en les Corts, estableix que cap persona física o jurídica podrà disposar de més del 40% de les accions o participacions de les empreses que gestionen i presten serveis sanitaris en la xarxa pública de salud. La seua presentació coincideix en el temps amb el tempteig que duu a terme Ribera Salut per a fer-se amb les accions de l'asseguradora DKV a l'Hospital de Dènia, del qual Ribera Salut ja disposa del 35% de les accions.

Per tant, argumenten que l'esmena "atenta directament contra el lliure exercici de l'activitat empresarial del grup i ens situa, una vegada més, en un escenari d'inseguretat jurídica que no passa inadvertit per a inversors forans i de la mateixa Comunitat Valenciana i que en res beneficia, per tant, la millora econòmica i social del territori".

El president de la CEV ha insistit en les "bondats" de la gestió de recursos públics a través de mecanismes de col·laboració publicoprivada: "Un model econòmic i social sostenible exigeix el concurs i la participació de la iniciativa privada, més encara en un escenari de restricció pressupostari com en el que ens trobem i que previsiblement s'allargarà en el temps", ha assegurat.

En la seua opinió, "s'ha de superar l'estigmatització sobre aquesta fórmula de gestió que afecta, també, empreses que gestionen o aspiren a gestionar privadament serveis públics". "Al ciutadà el que li interessa i preocupa és rebre serveis de qualitat i no la naturalesa del responsable de la seua execució", agrega Navarro. 

En aquest sentit, la confederació subratlla que "les dades oficials disponibles fins ara sobre el funcionament del model sanitari concessional a la Comunitat Valenciana, com l'última auditoria de la Sindicatura de Comptes, no ofereixen cap dubte sobre l'eficiència del model per a l'administració pública i la qualitat de l'atenció que reben els ciutadans".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat