Diari La Veu del País Valencià
La CEV dóna suport a Ribera Salud davant l’ofensiva de Compromís i Podem contra la gestora de l’Hospital de La Ribera

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha expressat el seu suport a Ribera Salud, empresa associada a aquesta patronal, davant “l’ofensiva contra el lliure exercici de l’activitat empresarial i la competència que s’ha materialitzat amb la presentació de les esmenes de Compromís i Podem a la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana”.

Navarro ha mantingut aquest divendres una reunió amb el conseller delegat de Ribera Salud i president de la Comissió de Cooperació Públic Privada (CPP) de la CEV, Alberto de Rosa, segons informa el col·lectiu empresarial a través d’un comunicat.

L’esmena, recorden des de la CEV, presentada divendres passat en les Corts, estableix que cap persona física o jurídica podrà disposar de més del 40% de les accions o participacions de les empreses que gestionen i presten serveis sanitaris en la xarxa pública de salud. La seua presentació coincideix en el temps amb el tempteig que duu a terme Ribera Salut per a fer-se amb les accions de l’asseguradora DKV a l’Hospital de Dènia, del qual Ribera Salut ja disposa del 35% de les accions.

Per tant, argumenten que l’esmena “atenta directament contra el lliure exercici de l’activitat empresarial del grup i ens situa, una vegada més, en un escenari d’inseguretat jurídica que no passa inadvertit per a inversors forans i de la mateixa Comunitat Valenciana i que en res beneficia, per tant, la millora econòmica i social del territori”.

El president de la CEV ha insistit en les “bondats” de la gestió de recursos públics a través de mecanismes de col·laboració publicoprivada: “Un model econòmic i social sostenible exigeix el concurs i la participació de la iniciativa privada, més encara en un escenari de restricció pressupostari com en el que ens trobem i que previsiblement s’allargarà en el temps”, ha assegurat.

En la seua opinió, “s’ha de superar l’estigmatització sobre aquesta fórmula de gestió que afecta, també, empreses que gestionen o aspiren a gestionar privadament serveis públics”. “Al ciutadà el que li interessa i preocupa és rebre serveis de qualitat i no la naturalesa del responsable de la seua execució”, agrega Navarro.

En aquest sentit, la confederació subratlla que “les dades oficials disponibles fins ara sobre el funcionament del model sanitari concessional a la Comunitat Valenciana, com l’última auditoria de la Sindicatura de Comptes, no ofereixen cap dubte sobre l’eficiència del model per a l’administració pública i la qualitat de l’atenció que reben els ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa