Oltra sobre l'AVE a Castelló: "És un MOVE: Moderada Velocitat Espanyola"

La vicepresidenta de la Generalitat basa l'absència de càrrecs de Compromís en la inauguració en la prohibició d'assistir a "obres no finalitzades" prevista en el Codi de Bones Pràctiques del Consellvideo
/ València
19 gener 2018 01:00h
Mónica Oltra va estar ahir a Fitur, a Madrid, on va visitar diverses parades de municipis valencians.

La vicepresidenta del Consell ha ironitzat al voltant del servei ferroviari entre Madrid i Castelló de la Plana que s'inaugura dilluns amb la presència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. A parer de Mónica Oltra, lluny de ser un AVE, la línia és "un MOVE: Moderada Velocitat Espanyola".

Precisament, eixa és la raó esgrimida per Compromís per a no acudir a l'acte d'inauguració. De fet, a la convocatòria del govern espanyol no acudirà cap càrrec públic de la coalició. Oltra ha basat aquesta absència en el compliment del Codi de Bones Pràctiques del Consell que, segons ha llegit durant la roda de premsa posterior al ple dels divendres, obliga les persones afectades a "abstindre's d'assistir a actes d'inauguracions d'obres no finalitzades i d'inauguració de serveis que no estan en funcionament o de col·locació de primeres pedres i actes semblants".

Després de negar que la presència del president de la Generalitat en l'acte supose una vulneració del Codi, Oltra l'ha justificada en la necessitat de no incórrer en una "descortesia que podria ser mal interpretada". La número 2 del Consell ha aclarit, a més, que Puig no hi assistirà sol, però ha explicat que l'acte "l'ha convocat el govern d'Espanya" i que amb la presència del president de la Generalitat ja estan "tots representats". "No cal que hi anem 50.000 allà amb la feina que hi ha. La resta estem de més", ha conclòs.

next