Diari La Veu del País Valencià
Una empresa va pagar una tanca publicitària de la candidatura d’Alberto Fabra a l’Alcaldia de Castelló de la Plana

El número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha afirmat aquest divendres en el judici que se celebra a l’Audiència Nacional que un dels empresaris que ha reconegut haver sufragat els actes de campanya del PPCV en 2007 i 2008 va pagar les tanques publicitàries en les quals es promocionava a Alberto Fabra com a candidat a l’Alcaldia de Castelló de la Plana.

Així ho ha manifestat Crespo a preguntes de la fiscal Myriam Sabadell, en el judici pel presumpte finançament il·legal del PP liderat per Francisco Camps, quan li ha mostrat factures relacionades amb els actes que Orange Market va realitzar per als populars valencians.

En aquest moment, Crespo ha interromput la representant del ministeri públic per a fer una precisió sobre una de les factures de l’empresa Piaf. Segons ha dit, va haver-hi una problema amb una factura corresponent a unes tanques publicitàries en les quals apareixia Fabra com a candidat a l’Alcaldia de Castelló. Fabra va ser anys més tard president de la Generalitat Valenciana, després de la dimissió de Francisco Camps pel seu enjudiciament en la ‘causa dels vestits’ del cas Gürtel.

El número dos de la Gürtel ha precisat que va ser el PP de Castelló qui va remetre Orange Market a la direcció del PPCV per a poder cobrar aquest servei. No obstant açò, el partit es va negar a fer-ho i ha apuntat que finalment es va facturar a Piaf.

Tant el líder de la Gürtel, Francisco Correa, com Crespo han reconegut que el PPCV els va indicar que havien de facturar aquests actes i esdeveniments a altres empresaris si “volien cobrar”. A més, nou empresaris han confessat en aquest judici que van sufragar de forma irregular a la formació política.

L’escrit d’acusació de la Fiscalia ja apuntava que Piaf va lliurar al PP valencià la quantitat de 26.912 euros a l’abril de 2007 corresponents a tanques publicitàries, encara que no precisa la temàtica de les mateixes.

Anticorrupció afirma que el PPCV va pagar a Orange Market un total de 3,4 milions d’euros en actes electorals i altres esdeveniments entre 2007 i 2008. En relació amb les campanyes, precisa que la formació política va abonar 2,03 milions d’euros, dels quals 1,2 milions els van pagar els empresaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa