Diari La Veu del País Valencià
Pérez Pont defensa l’ordenació de la plantilla del Consorci de Museus i el concurs per a legalitzar els treballadors

El director del Consorci de Museus, José Luís Pérez Pont, ha animat els 13 treballadors a concursar en el procés de selecció que se celebrarà per a legalitzar les places laborals, ja que, segons ha indicat el responsable del Centre del Carme, “són contractes que es troben en frau de llei”.

Així s’ha manifestat Pérez Pont aquest divendres durant la presentació de la temporada expositiva del Centre del Carme per al 2018. El director del Consorci de Museus ha defensat la Relació de Llocs de Treball (RLLT) que va publicar el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el passat 30 de desembre, on el centre posava ordre a les places laborals de la institució després de “21 anys”. En aquest sentit, Pérez Pont s’ha lamentat de que “mai” s’haguera fet aquest RLLT, un procediment “comú en les institucions públiques” i que, a més a més, venia prescrit per la Vicedireció d’Intervenció de la Generalitat, ha recordat el responsable del centre.

Això no obstant, el passat mes de desembre FSP-UGT va indicar que posaria un recurs contra la RLLT perquè no s’havia negociat amb els sindicats majoritaris, argumentaven. Tanmateix, Pérez Pont ha assegurat que a dia de hui no té constància que s’haja posat cap recurs.

El gerent del Consorci de Museus ha defensat la RLLT perquè “ha passat tots els filtres de les inspeccions”, així com la modificació dels estatuts per a adaptar el marc normatiu a la legislació actual, un tràmit que s’està treballant a hores d’ara, ha explicat. Així, el responsable del Centre del Carme ha justificat ambdós procediments perquè quan va arribar al càrrec, en abril del 2016, “em vaig trobar una institució mancada i hipertròfica” i que amb aquests canvis “estem posant en marxa”.

Ha recordat que “existia la possibilitat de fer acomiadaments”, una decisió que té potestat per a prendre dins de les competències del càrrec, “però que no s’ha dut a terme”, ha remarcat. Per a solucionar la situació, s’obriran processos interns als quals els treballadors podran presentar-se a concursar i ha animant, en aquest sentit, que ho facen perquè “cap dels treballadors són fixos”, ha afegit, ja que el persona és indefinit no fix. A més a més, ha afegit: “Són contractes en frau de llei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa