Diari La Veu del País Valencià
‘El Bigotes’ assenyala Camps com la persona que ordenava pagar la Gürtel en B

El responsable de l’empresa Orange Market, Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, ha afirmat que l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, era la persona que va donar l’ordre a l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, que la trama Gürtel facturara els actes de campanya de 2007 i 2008 del partit a diverses empreses que haurien, així, finançat de manera il·legal la formació conservadora.

Segons ha explicat durant la seua declaració en el judici del cas Gürtel pel presumpte finançament del PPCV, en la reunió que es va mantenir amb Costa per a concretar com cobrar els serveis prestats per Orange Market al PPCV, Pérez ha dit que existeix una “important” qüestió. “Quan jo li dic a Ricardo Costa que és una barbaritat fer això, davant la pressió que exercisc, Ricardo telefona la persona amb la qual consultava sempre tot i li diu que hi ha problemes importants i aquesta persona que li diu açò és Francisco Camps”.

Tant el líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, com el número dos, Pablo Crespo han afirmat que va ser Costa el que els va indicar que si “volien cobrar” havia de facturar els esdeveniments a “determinats empresaris” sense concretar qui havia pres aquesta decisió. A més, nou empresaris han confessat en aquest judici que van sufragar de forma irregular a la formació política. La declaració d’Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ resumida en cinc moments:

1. En referència a Camps com a persona que va instaurar el sistema de facturació en B del PPCV: “És l’únic que podia fer-ho. Era el que em demanava el treball sempre perquè jo li plorava, era el meu amic en eixa època. Recorde la famosa trucada en què em deia el meu ‘amiguito del alma'”.

2. Pel que fa a l’exvicepresident Vicente Rambla, acusat per delictes electorals i falsedat de document mercantil, ha assegurat que li va suplicar que li van donar treball perquè solament li donaven “les molles” en set anys. “No em donaven ni cacauets, a mi em donaven ‘caca de vaca'”, ha ironitzat sobre els contractes que aconseguia Orange Market amb l’administració valenciana.

3. La bona relació entre Costa i ‘El Bigotes’ també s’ha vist reflectida durant la sessió d’aquest divendres, quan s’ha reproduït una conversa telefònica entre tots dos on s’escoltava el polític anomenar l’empresari “pajarín“. Al contrari, Pérez ha dit que l’exdirigent popular era “molt escrupolós”.

4. “Tothom del PP d’Espanya volia treballar amb nosaltres”, ha afirmat ‘El Bigotes’.

5. Un dels empresaris que van finançar il·legalment el PPCV i que ha confessat ha estat Enrique Ortiz, al qual ‘El Bigotes s’ha referit com “l’empresari de les magdalenes” , ja que el seu cognom coincideix amb una marca que comercialitza aquest dolç.

Comparteix

Icona de pantalla completa