Diari La Veu del País Valencià
València sumarà en 2018 tretze nous trams de carril bici

L’Ajuntament de València abordarà enguany 13 nous projectes de carrils bici per a consolidar el nou model de mobilitat sostenible implantat a la ciutat, tal com ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui, a més, ha destacat “la gran quantitat d’usuaris i usuàries que cada dia es mouen per les noves infraestructures ciclistes de València, com ara l’Anell Ciclista”.

“Amb totes aquestes infraestructures permetem que per fi hi haja a València una alternativa als desplaçaments amb vehicles motoritzats i contribuïm a la pacificació del trànsit, l’augment de la seguretat i l’establiment de la sostenibilitat com a prioritat en el model de mobilitat de la nostra ciutat”, ha afirmat el regidor.

Concretament, enguany s’abordaran cinc projectes ja en licitació: el dels carrils bici a les avingudes de Burjassot, de la Constitució, del Regne de València i de Suècia; el dels carrers de Conca, Palleter i el pont de Campanar, i el de Manuel Candela i Tomás de Montañana. A més, amb la licitació imminent hi ha els carrils bici de Joan XXIII, Mestre Rodrigo i l’eix Sancho Tello-Jerónimo Monsoriu. D’altra banda, ja pressupostats i amb el projecte redactat hi ha els carrils bici de les avingudes del Port, de l’Institut Obrer Valencià i del Primat Reig, el del carrer d’Alacant i el de les Grans Vies Ferran el Catòlic i Ramón y Cajal.

Projectes executats en 2017

D’altra banda, ha detallat els projectes ja executats en 2017, amb una liquidació total final d’1.443.102,28 euros i on destaca la finalització del projecte de l’Anell Ciclista, amb la connexió per tota la Ronda Interior. També hi ha connexions al nord de la ciutat, com ara les de Clariano i Blasco Ibáñez, Eugenia Viñes i Ramón Asensio; Misser Mascó, Pare Ferrís i Pintor Maella. En les connexions al sud de la ciutat hi ha les del Bomber Ramón Duart i Doctor Waksman; Pont de l’Assut de l’Or, Tres Creus i Doctor Rafael Bartual.

A més, s’han executat els carrils bici de Malilla, de Lluís Peixó i el tram de la Porta de la Mar-Blasco Ibáñez (on cal finalitzar obres), Bernat Descoll i el PAI Malilla Nord (d’execució privada). I, per últim, també s’ha intervingut el carril bici de la primera fase del Parc Central i el del carrer de Sant Vicent i l’eix que connecta la Plaça d’Espanya amb Tres Creus per l’avinguda del Cid, que es troben inacabades.

Comparteix

Icona de pantalla completa