Diari La Veu del País Valencià
Detinguts 11 jugadors del Calp CF i 4 directius per una presumpta trama d’immigració il·legal

La Policia Nacional ha arrestat 11 jugadors i quatre directius del Calp CF –entre ells el president del club, Luciano Marziano– per formar part d’una presumpta trama d’immigració il·legal.

Els futbolistes han sigut detinguts per incomplir la Llei d’Estrangeria i els responsables de l’equip per suposats contractes fraudulents perquè els immigrants pogueren residir a l’Estat, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació.

L’operació es va dur a terme en la vesprada d’aquest passat divendres, sobre les 20 hores, durant l’entrenament del Calp CF. Els policies van irrompre al camp de la localitat de la Marina Alta per a dur a terme les detencions i després van realitzar escorcolls tant a la seu del club com a diversos domicilis dels detinguts.

Entre els arrestats hi ha quatre directius del club –el president, el tresorer, el director tècnic i una quarta persona– com a presumptes responsables d’aquesta trama que suposadament afavoria que els jugadors pogueren residir a l’Estat, per a la qual cosa es falsificaven els contractes, atés que els immigrants es trobaven en situació irregular.

Dos dels responsables detinguts del Calp CF són de nacionalitat espanyola; un altre, paraguaiana, i l’últim, italiana; els 11 futbolistes arrestats procedeixen majoritàriament de Paraguai. Els jugadors han sigut detinguts per incomplir la Llei d’Estrangeria. Segons les mateixes fonts, l’equip hauria afavorit el seu trasllat a l’Estat mitjançant contractes fraudulents amb el Calp CF, ja que els esportistes no podien formalitzar la seua situació, ja que els mancava la documentació en regla.

La investigació que va dur a terme la Policia Nacional de Benidorm (la Marina Baixa) es troba judicialitzada i sota secret per part del Jutjat numero 3 de la localitat de Dénia.

Comparteix

Icona de pantalla completa