Diari La Veu del País Valencià
Els militants d’EUPV triaran la nova direcció en l’assemblea del 25 de febrer

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), màxim òrgan de direcció de la formació entre assemblees, ha acordat aquest dissabte per un “gran consens” convocar per al cap de setmana del 24 i 25 de febrer una assemblea extraordinària per sufragi universal per a triar nova direcció.

La petició de convocatòria d’assemblea ha partit de la militància d’Esquerra Unida, amb la finalitat de posar solució a “alguns conflictes interns” sorgits en els últims mesos, segons ha informat la formació en un comunicat. En aquest sentit, la direcció d’EUPV considera que el conclave ha de significar el “primer pas” per a posar l’organització a treballar “plenament” en els seus objectius. També per a mobilitzar la societat cap a la transformació “real”, combatre la situació “d’emergència social” al País Valencià i aplicar mesures que “realment s’enfoquen a la defensa de la classe treballadora”, amb una aposta “clara” per un programa d’esquerres.

Esquerra Unida arranca així un període que culminarà amb una votació de tota la militància el dissabte 24 de febrer i la celebració d’una assemblea el diumenge 25, en la qual es donarà a conéixer la composició de la nova direcció del partit. Per a açò, l’òrgan ha triat per unanimitat una comissió coordinadora de set persones que s’encarregarà del procés assembleari: Rosa Albert, Roberto Rovira, Amadeu Sanchis, Aurora Mora, Rosa Pérez, Luis Poveda i Estefanía Candel.

Per altra banda, hi ha fins a la data tres candidatures que opten a la direcció: la diputada de Teatre i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo; l’exalcalde de Bunyol Rafa Pérez, i l’actual coordinador, David Rodríguez.

Agressions 9 d’Octubre

D’altra banda, la trobada ha decidit per unanimitat personar-se en la denúncia per les agressions de grups ultra d’extrema dreta en la manifestació del passat 9 d’Octubre, juntament amb altres organitzacions com Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i el sindicat CCOO.

També s’ha acordat la presentació d’un recurs contenciós-administratiu contra el plànol d’inversions de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) de València. El representant d’EUPV en aquesta entitat i regidor de Silla (València), Valentín Mateos, ha defensat la interposició d’aquest recurs en entendre que podria suposar un “greu perjudici” per a la ciutadania i que “podria veure’s incrementat en el rebut de l’aigua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa