Diari La Veu del País Valencià
El PP de la Diputació d’Alacant, en contra de regular en una nova ordenança les subvencions ‘a dit’

El Ple de la Diputació d’Alacant ha renunciat aquest dilluns a desenvolupar una nova ordenança que regule la concessió de subvencions directes sobre una moció de Compromís en la qual es demanava evitar “situacions discriminatòries i clientelars”. La iniciativa ha sorgit després de la suspensió cautelar, per un jutjat, de les ajudes directes aprovades per la institució per a l’Ajuntament de Busot.

En el transcurs del ple extraordinari celebrat aquest dilluns, l’equip de govern del PP, juntament amb el diputat no adscrit Fernando Sepulcre, ha rebutjat la proposta de Compromís, que sí que ha comptat amb el suport de PSPV i EUPV.

El portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha reclamat que aquest tipus de subvencions directes tinguen “les mateixes condicions” que la resta d’ajudes i ha dit que seria una mesura de “justícia”. Per açò, ha considerat que la concessió de les ajudes hauria de ser “rectificada”. A més, ha explicat que s’ha iniciat amb “agents socials i polítics” una sèrie de reunions per a detallar en què consisteix el seu projecte de reforma de l’ordenança.

Fullana ha recordat, així mateix, que el jutjat número 4 d’Alacant ha suspés cautelarment la concessió de l’ajuda “nominativa” a Busot, del qual és alcalde el vicepresident de la Diputació d’Alacant i popular Alejandro Morant. Una suspensió cautelar que l’equip de govern del PP en la Diputació ja ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia valencià.

Cal recordar que en les subvencions nominatives, directes, els municipis receptors reben la totalitat del cost del projecte sense penalització temporal per a tornar a optar a noves ajudes, mentre que en els plans d’Obres i Serveis els municipis han d’abonar el 50% del cost i són penalitzats durant 4 anys a no sol·licitar nous plans.

Per açò, des de Compromís s’ha titllat d'”immorals” i “indecents” les ajudes nominatives perquè “al final es donen privilegis al municipi del vicepresident que es deneguen a la resta”. “Demanem que rectifiquen i que pactem una nova ordenança perquè mai més torne a passar ací el que ja passa ací tants anys”, ha sol·licitat Fullana.

Per la seua banda, el portaveu de l’equip de govern popular, Carlos Castillo, ha lamentat que es title d'”indecents” i “immorals” les ajudes i ha al·legat que d’aquesta mateixa manera s’haurien d’adjectivar les subvencions directes de la Diputació de València.

“Acaben de cridar indecents i immorals als qui han votat en favor d’ajuntaments governats per Compromís. Açò no és el ‘i tu més’, açò és la legitimitat de mantenir un discurs mínimament coherent”, ha argumentat Castillo. “Compromís en la Diputació de València rep de subvencions a dit 4,1 milions d’euros. No entrem en si són diputats o vicepresidents, són Compromís”, ha assenyalat. Castillo ha sol·licitat un diàleg “basat en la bona fe” i, per açò, ha dit que amb els “retrets morals” que s’utilitzen des de Compromís “és molt difícil entendre’s”.

Comparteix

Icona de pantalla completa