Diari La Veu del País Valencià
Rajoy anuncia la construcció d’un nou tram de l’A-7 entre Vilanova d’Alcolea i la Jana

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que el segon projecte que es llançarà en el marc del Pla Extraordinari de Carreteres serà la construcció de tres nous trams de l’autovia A-7 al seu pas per la demarcació de Castelló. Les obres suposaran una inversió de 434 milions d’euros.

En concret, el projecte suposarà la construcció de tres nous trams de la A-7 compresos entre Vilanova d’Alcolea (Plana Alta) i la Jana (Baix Maestrat), que sumen uns 48 quilòmetres de longitud. La promoció d’aquest nou traçat s’engegarà amb la licitació del seu corresponent estudi informatiu i de viabilitat “a la tardor d’enguany”, ha detallat el cap del govern espanyol després de participar en el viatge inaugural de l’AVE a Castelló, que ha patit un retard de mitja hora. “Amb aquesta actuació es donarà continuïtat a la A-7, es reforçarà el Corredor Mediterrani i es milloraran les connexions amb Aragó”, ha detallat Rajoy.

Aquest pla es finançarà a través del denominat sistema de pagament per ús, un mecanisme pel qual les constructores que s’adjudiquen les obres avancen els recursos necessaris per a la seua construcció i que posteriorment recuperaran cobrant un cànon anual de l’administració durant el període d’explotació de la via. No obstant açò, comptarà amb fons europeus i finançament del Banc Europeu d’Inversions.

En la seua intervenció a Castelló, després d’inaugurar la connexió AVE amb aquesta ciutat, el president del govern espanyol ha recordat que el pla de carreteres, a més de millorar el transport, suposarà una tornada fiscal d’uns 3.000 milions d’euros i generarà uns 189.000 llocs de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa