Diari La Veu del País Valencià
El PSPV rebutja la proposta de Podem d’impedir que les empreses de Gürtel accedisquen a contractes públics

El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, ha recordat aquest dimarts a Podem que no es poden excloure dels processos públics d’adjudicació les empreses els responsables de les quals han confessat haver realitzat pagaments a la trama Gürtel si no hi ha una sentència ferma que establisca mesures sobre aquest tema, perquè en cas contrari estarien prevaricant.

Així ho ha indicat en una roda de premsa en ser preguntat per la proposta de Podem de revisar els contractes públics per a veure si hi ha vincles amb aquestes empreses, ja que considera que no es pot premiar la “deshonestedad” en les adjudicacions, arran de la confessió de nou empresaris en el marc del judici pel presumpte finançament il·legal del PPCV que se celebra en l’Audiència Nacional.

“Ens sorprén la proposta de Podem i que sembla que Isabel Bonig (PP) veu amb bons ulls”, ha dit, per a manifestar que sembla que el PP “porta en l’ADN incomplir la llei” i la formació morada “parla d’una cosa que legalment no té cabuda”.

Rodríguez ha assegurat que si estiguera en les seues mans ho farien però la llei de contractes estableix que les empreses “tenen dret a concórrer sempre que no hi haja una sentència ferma” que li ho prohibisca. “Nosaltres estaríem encantadíssims”, ha manifestat Jorge Rodríguez, que també ha assenyalat que els semblaria bé que no es presentaren, però si ho fan, cal complir la legalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa