Diari La Veu del País Valencià
El Consell ‘no aclareix quan construirà els 14 centres promesos per Fabra al setembre’
RedactaVeu / València.

La portaveu socialista d’Educació en Les Corts, Pilar Sarrión, ha denunciat que el Consell “no aclareix quan construirà els 14 centres promesos al setembre” pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, a la vista de la resposta que ha donat hui el secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, en la Comissió d’Educació i Cultura del Parlament valencià, davant la pregunta que li ha formulat la diputada sobre la licitació dels citats centres educatius.

La dotació pressupostària per a enguany és de 44,5 milions d’euros per a construcció i manteniment d’infraestructures educatives de Primària i Secundària, segons resposta de la Conselleria d’Educació a pregunta escrita de la diputada, en la qual també s’assenyala que “està garantida la tramitació de la construcció dels catorze nous centres anunciats”. En aquest sentit, Sarrión ha preguntat a Carbonell “si aquests catorze centres estan pressupostats en l’exercici de 2014, dins dels 44, 5 milions”.

Sobre aquest tema, la diputada ha qüestionat aquestes xifres perquè les fitxes de la Conselleria sostenen que només per a construcció i reforma hi ha 34, 2 milions. A més, sense tenir en compte l’equipament, ha remarcat que hi ha dos projectes que ja sumen 8,8 milions d’euros -el del CEIP Emilio Lluch de Nàquera amb 4,4 milions, i el del CEIP número 5 de Paiporta, altres 4,4 milions-, segons dades de la pàgina web de Conselleria. D’altra banda, ha exposat que aquests 34,2 milions totals, corresponents a construcció i reforma, també hauran d’assumir les obres del PRIE i la devolució o renegociació del Pla Creaescola II pendent amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI). Quant al PRIE, el Secretari Autonòmic ha assegurat que es revisaran tots els centres de més de 40 anys i que, segons va informar la consellera, en la primera fase es destinaran 9,2 milions d’euros per a la reforma de 108 centres.

Per tot açò, la portaveu socialista d’Educació ha manifestat que “no veig que hi haja diners per a la construcció dels catorze centres amb les xifres que existeixen”, ja que si a 34,2 milions li’n resten 18 (CEIP Nàquera, CEIP Paiporta i PRIE), “amb 16,2 milions no hi ha suficient per als dotze centres restants”, ha plantejat Sarrión, o és que contempla el Consell que en el pressupost per a 2015 es pressupostarà i acabarà l’execució.

D’aquesta manera, Sarrión no ha obtingut resposta del secretari autonòmic de quan es licitaran aquests centres, si ho farà Conselleria, ja que no serà Ciegsa, i de quina forma. Tampoc ha contestat a si tots els centres tenen els projectes realitzats, quan s’adjudicaran i quan serà l’inici de les obres. En definitiva, no ha respost a “quan podrem tenir a aquests alumnes en els centres que es va comprometre Fabra al setembre”, ha lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa