Diari La Veu del País Valencià
Quatre persones s’asseuran al banc dels acusats per l’assetjament a Mónica Oltra el passat 18 d’octubre

El judici per l’assetjament que va patir la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, el passat mes d’octubre tindrà lloc el 23 de maig i s’asseuran en el banc dels acusats el president del partit polític Espanya 2000 i tres persones més. Així ho ha indicat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), que ha precisat que l’òrgan encarregat de l’enjudiciament serà el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Llíria.

La vista se celebrarà per un delicte lleu d’amenaces contra quatre persones que es van concentrar en l’habitatge particular d’Oltra el passat 18 d’octubre. Es tracta del president d’Espanya 2000, José Luis Roberto, contra el qual s’adreçava la denúncia interposada per la part perjudicada, i d’altres dues persones la identitat de les quals ha aportat la Guàrdia Civil després que al desembre la jutgessa demanara als agents que identificaren els participants en l’assetjament que va tenir lloc davant del domicili particular d’Oltra. A més, l’Advocacia de la Generalitat ha facilitat al jutjat el nom d’una quarta persona, que s’incorpora com a denunciada al procediment i que també serà jutjada

La jutgessa considera que els fets podrien ser constitutius d’un delicte lleu d’amenaces, castigats amb una pena de multa, en el marc de l’article 171.7 del Codi Penal, segons el qual “el que de manera lleu amenace un altre serà castigat amb la pena de multa d’un a tres mesos. Aquest fet només serà perseguible mitjançant denúncia de la persona agreujada o del seu representant legal. El dia del judici els denunciats poden estar assistits per un advocat si ho desitgen i acudir amb els mitjans de prova que consideren oportuns per a defensar-se”, han informat les mateixes fonts.

La Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d’investigació per aquest assumpte després de rebre una denúncia de l’Advocacia de la Generalitat i les va remetre al jutjat perquè s’esbrinaren i es depuraren les presumptes responsabilitats. Després dels fets, Roberto va difondre en el seu compte de la xarxa social un “avís a navegants” afirmant que anirà a la banqueta “amb tota la dignitat” i advertint la vicepresidenta que si “vol guerra”, la tindrà. “Arribarà el moment d’aplicar amb tot el pes de la llei (…) totes les irregularitats que està cometent en la seua Conselleria”, subratllava. Sobre aquest tema, Oltra va censurar el missatge i va afirmar: “Aquest senyor que quasi no vull ni nomenar –és com Voldemort– és una mostra de quan les posicions més extremistes s’instal·len en una societat”, va asseverar en el seu moment.

Fets denunciants

El Consell va denunciar que el dia 18 d’octubre, sobre les 21.30 hores, unes persones van arribar en cotxe i “encaputxats i/o amb caretes de la pel·lícula Scream” i es van concentrar davant del domicili de la vicepresidenta, on van desplegar una gran bandera espanyola sobre la qual apareixia escrit ‘Visca la Unitat d’Espanya’. Els concentrats, amb un altaveu portàtil, van emetre consignes “fent sonar un pasdoble seguit de l’himne d’Espanya mentre gravaven cap a l’interior del domicili de la família”. “Comentar-vos que estem a casa de la nostra amiga Oltra de Compromís, hem vingut a posar una mica de música espanyola per a dir-li que estem a Espanya i a la Comunitat Valenciana (diu que poden ser la marca blanca de la CUP)”, arreplega textualment la denúncia, al·ludint a les paraules pronunciades en l’assetjament.

La denúncia adjuntava el vídeo de l’acció, que va ser difós a través d’una xarxa social d’Espanya 2000, i uns altres més gravats per afins a Oltra que estaven al domicili. Segons el mateix escrit, aquests fets “van produir una evident intimidació i neguit” tant a la vicepresidenta com als seus fills, que en aquells moments es trobaven sopant al domicili familiar, “tot açò amb la consegüent alteració de la seua convivència davant l’assetjament produït”.

Comparteix

Icona de pantalla completa