Diari La Veu del País Valencià
Els hotels registren quasi 30 milions de pernoctacions en 2017

Els hotels del País Valencià han registrat més de 29,1 milions de pernoctacions durant 2017, cosa que suposa un augment del 2,5 per cent respecte a 2016, segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a través de l’Enquesta de Conjuntura Turística Hotelera. L’enquesta mostra que el nombre de viatgers registrat als hotels del territori durant el passat any, xifrat en 8,6 milions, s’ha incrementat en un 5,1% pel que fa als resultats registrats en 2016.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, en un comunicat, ha valorat aquestes xifres com a “positives i prudents, ja que corroboren que 2017 ha sigut un any molt positiu per al sector turístic de la Comunitat Valenciana, tenint en compte que ja l’any 2016 va ser un any on es van aconseguir xifres rècord”.

Així mateix, el responsable de la Agència Valenciana del Turisme ha afegit que, “malgrat els bons resultats aconseguits segons les xifres estadístiques”, no cal “conformar-se” sinó que s’ha de “continuar treballant a impulsar nous productes turístics amb l’objectiu d’incrementar la rendibilitat del sector i desestacionalitzar l’activitat turística a la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha agraït al sector turístic el “gran esforç i treball que està realitzant” i ha indicat que cal “continuar treballant junts, administracions i sector, per a construir producte, avançar en la línia de qualificació, de diferenciació i de singularitat de la nostra oferta”.

Pernoctacions segons l’origen dels viatgers

Les dades de l’INE publicades mostren que les pernoctacions dels no residents van aconseguir durant el passat any 13,7 milions, cosa que suposa un increment del 8,5 per cent. Destaca l’emissor britànic, que acumula un increment en el nombre de pernoctacions del 7,8 per cent.

Respecte als turistes procedents de l’estat espanyol, el nombre de viatgers s’ha incrementat un sis per cent pel que fa a 2016, mentre que en el cas de pernoctacions es registra un descens del -2,4%. Les pernoctacions amb origen en la Comunitat de Madrid han augmentat “lleugerament” (+0,6%) i també les pernoctacions amb origen al País Valencià (+0,7%).

Així mateix, les dades de l’INE ressalten que s’ha incrementat el RevPAR, és a dir, l’índex utilitzat per a valorar el rendiment financer de cada establiment, un 8,9%, basat en l’augment del 5,8% de la tarifa mitjana diària i una pujada del 6,8% en el grau d’ocupació per habitacions.

Augment del 2,7% a nivell estatal

Els hotels espanyols van registrar 340 milions de pernoctacions durant el passat any, un 2,7% més que en 2016, segons les dades de l’INE. D’aquesta manera, les pernoctacions hoteleres van créixer en 2017 per cinqué any consecutiu, encara que a menor ritme, concretament 4,7 punts menys que en 2016.

Després de l’estancament registrat en 2012, en 2013 van augmentar un 1,9%; en 2014, un 3,2%; en 2015, un 4,4%, i en 2016 van registrar el seu major creixement, amb un 7,4% més.

La pujada de les pernoctacions experimentat l’any passat es deu a l’increment en un 3,7% de les pernoctacions dels no residents, al costat d’un augment del 0,7% en les pernoctacions dels residents a l’estat espanyol. Del total de pernoctacions registrades en 2016, el 75% es va produir entre abril i octubre.

Els viatgers residents, que van representar un 48,5% del total, van realitzar el 33,8% del total de les pernoctacions durant tot 2017. Andalusia, Catalunya, País Valencià i Comunitat de Madrid van ser les destinacions principals dels viatgers residents a l’estat espanyol en 2016, amb taxes de variació en el nombre de pernoctacions del -3,6%, -0,8%, -2,4% i 1,4%, respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa