Compromís busca el suport de tots els grups per a demanar a Camps que dimitisca d'expresident

La coalició vol reformar la llei per a destituir els antics mandataris que hagen incorregut "en actes que posen en risc l'honorabilitat de les institucions"
/ València
23 gener 2018 01:00h
Francisco Camps, que va eixir absolt de l\'anomenat \'cas dels vestits\', es troba de nou al centre de l\'huracà per les revelacions dels caps de la trama Gürtel.

Compromís intentarà que el ple de les Corts d'aquesta setmana aprove una Proposició No de Llei (PNL) per tal que tota la cambra demane a Francisco Camps que renuncie "com a membre del Consell Jurídic Consultiu, així com a la resta de disposicions regulades en la Llei de l'Estatut d'Expresidents, per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució".

Per tal que la iniciativa es tramite en el ple que se celebra dimecres i dijous (de tramitació immediata) cal el suport dels 5 grups parlamentaris. Els diputats de la coalició intentaran aconseguir el consens i, en cas contrari, presentaran la PNL com a pròpia perquè es debata en algun ple posterior.

A banda de demanar la renúncia de Camps, que hauria de ser voluntària, la PNL insta les Corts a modificar la norma que regula la condició d'expresident per tal de preveure "de retirada d’aquesta condició a aquelles persones que incórreguen en actes i comportaments que posen en risc la dignitat i honorabilitat de les institucions valencianes".

En un altre punt, Compromís proposa que les Corts "donen suport a totes les mesures que tinguen per objectiu recuperar per als valencians i valencianes els diners desviats en casos de corrupció".

La destitució, cessament o dimissió de Camps s'ha posat en primer pla de l'actualitat després de les revelacions dels caps de la trama Gürtel al judici pel finançament il·legal del PPCV, que se celebra a l'Audiència Nacional. Aquesta setmana està prevista la declaració dels càrrecs del partit implicats en el cas, encapçalats per qui va ser número 2 de Francisco Camps, Ricardo Costa, de qui s'esperen revelacions que puguen confirmar les acusacions d'Álvaro Pérez, 'El Bigotes', qui va identificar l'expresident com a responsable màxim del finançament il·lícit.

next