Diari La Veu del País Valencià
El PPCV consenteix que les Corts demanen la dimissió de Francisco Camps

Les Corts votaran demà i, molt probablement, aprovaran demanar la renúncia de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, de tots els seus privilegis i recursos derivats de la seua condició de màxim responsable del Consell.

Perquè aquesta iniciativa presentada per Compromís es puga aprovar només 24 hores després de ser presentada calia que tots els grups acceptaren la seua tramitació immediata. Això ha succeït aquest matí, abans de l’inici oficial del ple de les Corts amb una negociació entre els responsables dels 5 grups polítics.

Mentre que PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans estan d’acord a demanar la renúncia de Camps, el PPCV s’hi oposa. Però el simple fet que el grup liderat per Isabel Bonig haja acceptat la tramitació és el que permetrà que demà les Corts Valencianes aproven, encara que sense el suport dels populars, la iniciativa que suposa una reprovació de l’expresident.

Durant la negociació, el PPCV ha presentat una esmena de substitució del text de Compromís on es demana que les Corts estudien el canvi de les normes que regeixen la condició d’expresidents. Segons els serveis jurídics de la cambra, però, les proposicions no de llei (PNL) de tramitació immediata, previstes per a situacions d’urgència, no admeten esmenes.

La urgència de hui, tot i que no conste a l’escrit tramitat, venia donada per la la declaració del número 2 de Camps al PPCV, Ricardo Costa, ha deixat encara més en evidència la relació de l’expresident amb la trama Gürtel en confessar que va ser l’expresident qui va decidir que el partit contractara amb les empreses de Francisco Correa.

Els privilegis de Camps

Francisco Camps forma part del Consell Jurídic Consultiu des que va dimitir del seu càrrec de president de la Generalitat en juny de 2011 pel cas dels vestits. Els expresidents tenen dret a ser membres nats d’aquest organisme durant 15 anys, pel que Camps pot seguir percebent els 58.000 euros anuals bruts repartits en 14 pagues que li pertoquen (uns 4.100 euros al mes) fins al 2026, així com comptant amb un cotxe oficial amb xofer permanent i una secretària personal de lliure designació i pagats per la Presidència de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa