Diari La Veu del País Valencià
Camps: El poble valencià ja em va absoldre pel judici dels vestits

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha assegurat aquest dimarts que els valencians l’han absolt pel judici dels vestits i ha insistit que ja va dir que “mai” li havien “regalat el que deien que li havien regalat”. Així s’ha defensat a les portes del Consell Jurídic Consultiu davant els mitjans de comunicació de les peticions de dimissió que li han fet tots els partits polítics, excepte el PPCV.

Camps ha posat en relleu “el fet d’haver dimitit” de la Presidència de la Generalitat i ha assenyalat que es podria “haver lliurat d’un judici tan llarg” com és el de la Gürtel si haguera pactat amb la Fiscalia. “Podria haver pagat uns quants milers d’euros i haver pactat”, en canvi, ha emfatitzat que va optar per explicar “davant dels valencians de manera pública i manifesta” els motius de la seua dimissió per a defensar-se després al judici.

En la seua defensa, ha dit que va fer “tot el possible per a demostrar que tenia la veritat i estava defensant la raó”. Ha insistit que un jurat popular “va acceptar” les seues explicacions i per això no el van declarar culpable. “El poble valencià triat a l’atzar va dir que era innocent, fet que va corroborar el suprem, cosa que s’oblida amb molta freqüència”, ha sentenciat Camps.

Abans, però, Camps ha escenificat el sentiment per la situació: “Voldria dir-los una frase que resumeix tot el que estic sentit. És trist que el dret a la defensa incloga l’obligació a l’ofensa. No entenc exactament perquè, des de fa uns dies, després d’una instrucció de 8 o 9 anys, després d’haver passat aquest procés pel TSJ valencià, on van declarar moltíssimes persones, on jo no he anat ni com a testimoni, no he sigut acusat mai de res, cap testimoni o imputat ha dit mai res de mi”. I “ara”, ha continuat, “de sobte, en aquests últims dies, només s’està parlant del meu nom”.

Camps ha assegurat que no sap si això obeeix a un pacte amb la Fiscalia per part dels acusats o si obeeix a un pacte entre els qui estan processats.

Comparteix

Icona de pantalla completa