Diari La Veu del País Valencià
El PPCV denunciarà a Transparència presumptes irregularitats en la tria de Marco com a directora d’À Punt

El president del grup popular a les Corts, Jorge Bellver, ha anunciat la presentació d’una denúncia a Transparència per “irregularitats” en l’elecció d’Empar Marco com a directora de la radiotelevisió pública valenciana, À Punt.

Així mateix, ha sol·licitat la compareixença del president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, perquè explique la possible incompatibilitat de Vicente Vergara amb l’acompliment de la seua funció com a membre del Consell Rector després de conéixer-se a través dels mitjans que hauria nomenat la seua dona administradora única de Publicacions Túria.

El PP ha demanat també un informe als serveis jurídics de la CVMC sobre les possibles irregularitats en el seu nomenament com a conseller i les conseqüències derivades del procés d’elecció d’Empar Marco com a directora general d’À Punt, ja que va ser ell qui va defensar aquesta candidatura a directora de la radiotelevisió pública. A més, presentarà una denúncia davant la Conselleria de Transparència i una reclamació davant el Consell de Transparència “per la gravetat dels fets i la seua transcendència”.

Bellver ha explicat que “hi ha desinformació, incompatibilitats manifestes i ens trobem davant un incompliment flagrant de la normativa recollida expressament en la llei de creació de la nova RTVV”.

Per altra banda, ha indicat que “segons hem conegut hui, Vergara es manté com a apoderat de la Cartelera Turia i va passar la condició d’administrador únic a la seua dona, un fet que incompleix la llei per a la creació de la nova radiotelevisió valenciana segons consta a l’article 15.4, la qual cosa podria anul·lar el nomenament de Vergara i, en conseqüència, el d’Empar Marco i, amb açò, totes les decisions preses per l’ens públic que podrien afectar no solament a l’engegada d’À Punt, sinó al futur de tot el sector audiovisual valencià”, ha asseverat.

Al seu parer, “aquest nou capítol en la polèmica engegada d’À Punt és alguna cosa més que disfuncions, són possibles il·legalitats que poden alterar la seua engegada”.

Cs demana la destitució de Vergara

Per la seua part, el grup parlamentari Ciutadans (Cs) a les Corts ha exigit la destitució immediata de Vicent Vergara com a membre del Consell Rector “per una qüestió d’incompatibilitats òbvies”.

Per al diputat Toni Subiela, la situació és “insostenible” i ha anunciat que Cs sol·licitarà igualment la compareixença del president de l’ens, Vicente Soriano, perquè explique què volen fer: “El Consell Rector ha de fer alguna cosa sobre aquest tema, ens semblaria realment greu que, davant d’una incompatibilitat marcada per la llei, no s’actuara d’ofici i s’iniciaren els tràmits per al seu cessament”.

Segons ha dit, es tracta d’una incompatibilitat “especialment greu” atés que va ser Vergara el responsable de defensar el projecte de Marco, “una elecció que està també en els tribunals”, ha recordat. Així, ha lamentat que la situació de la CVMC és “especialment problemàtica” i els obligarà a presentar “una proposta de reforma de la llei perquè comença a veure’s clarament que hi ha deficiències en el sistema d’elecció i control”.

Preguntat sobre aquest tema, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha assegurat que no sap els detalls d’aquesta suposada incompatibilitat i ha afirmat que es resoldrà la situació. També ha ressaltat que s’ha fet una llei “una mica peculiar” perquè “volem que hi haja especialistes dels mitjans de comunicació i del sector audiovisual i després els impedim que siga compatible amb tot, en un lloc on la gent no té sou”. “Hem fet una llei que té cantons, ja ho resoldrem”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa