Diari La Veu del País Valencià
Mercadona inicia la construcció de les seues oficines a Albalat dels Sorells amb una inversió de 80 milions

Mercadona ha iniciat la segona fase de les seues instal·lacions a Albalat dels Sorells (l’Horta Nord), en les quals invertirà 80 milions d’euros per a alçar les seues noves oficines sostenibles, que estaran concloses en 2021, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Aquestes oficines s’instal·laran al costat del Centre de Procesament de Dades (CPD) i Centre de Serveis que la companyia va inaugurar en 2014 i seran uns edificis eficients energèticament, responsables en l’ús de l’aigua i amb espais estratègicament orientats a optimitzar la il·luminació natural. Les obres han començat amb els primers moviments de terra i està previst col·laborar amb 150 proveïdors d’obres que donen ocupació a 600 persones.

La construcció de les noves oficines sostenibles es realitza sobre un parcel·la de més de 25.000 metres quadrats en les quals es construiran tres edificis i un aparcament subterrani amb una capacitat aproximada per a 1.000 treballadors. Mercadona desenvoluparà aquest projecte en col·laboració amb ERRA Arquitectura, aprofitant al màxim l’orientació i il·luminació natural de l’entorn que l’envolta. D’aquesta manera, s’aconsegueixen espais “més confortables i amb il·luminació natural per als treballadors i es redueix el consum elèctric en il·luminació”, segons les mateixes fonts. A més, mitjançant l’obertura de grans patis s’introduirà la il·luminació en l’aparcament subterrani perquè resulte més agradable, es reduïsca el consum elèctric i estiga al mateix temps protegit de la pluja. Quant a l’exterior, els edificis estaran envoltats de zones verdes i àrees de descans per a fomentar la circulació natural de l’aire.

Comparteix

Icona de pantalla completa