Diari La Veu del País Valencià
El PP diu sentir una enorme vergonya després de la confessió de Costa i demana perdó per la corrupció

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha demanat perdó pels “casos excepcionals” de corrupció que afecten el seu partit i ha reconegut que sent una “enorme vergonya” després de la confessió de l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa.

“És una desgràcia i jo demane perdó a la gent que, de bona fe, ha votat el PP”, ha dit en una entrevista a Telecinco, recollida per Europa Press, en referència a les declaracions de Costa durant el judici del cas ‘Gürtel’, en les quals va acusar l’expresident valencià Francisco Camps d’haver pagat amb diner negre actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i generals de 2008.

Sobre la seua compareixença, Hernando ha opinat que és “evident” que ha modificat la seua versió, cosa que, segons ha afirmat, el va deixar “certament perplex”. Així, ha defensat que el Partit Popular “no és el senyor Costa” sinó el partit que ha solucionat “les crisis” que “deixaven els socialistes”.

En aquest sentit, ha admés sentir-se “tranquil” perquè Costa va assegurar que des de la direcció estatal del PP el van advertir que les pràctiques que estava duent a terme a València “no es podien fer” i “estaven prohibides”. A més, ha emfatitzat que “l’important” és que “qui la fa la paga, i estan responent davant la Justícia per les coses que han fet”.

El portaveu parlamentari del PP ha incidit que “mai” s’han repartit “directrius” des de la seu del partit a Gènova “ni de cap lloc” perquè es desenvolupara cap fet delictiu. Així, ha rebutjat les acusacions abocades cap a la seua formació política: “És una estructura molt gran on tothom, en general, ha complit les normes”, ha assegurat.

“No descarte que hi haja hagut algú que no ho haja fet”, ha admés. Així, ha assegurat que “no era una conducta comuna” entre els dirigents ‘populars’. “Hem canviat la llei perquè aquestes coses no es tornen a produir mai, ni al PP ni a cap altra formació política”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa