Diari La Veu del País Valencià
À Punt fa oficial la seua incorporació a la FORTA

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha signat la incorporació a la FORTA. El Consell Rector de la Corporació va acordar la incorporació el 17 de novembre de 2016 i aquest dijous, Jesús López Cabeza, president de la FORTA, i Enrique Soriano, president del CVMC, han signat el protocol. Cal recordar que la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics és l’entitat que reuneix els mitjans audiovisuals de 12 comunitats autònomes, sumen més de 40 milions d’usuaris potencials i és una associació sense ànim de lucre que integra les principals entitats de dret públic que s’encarreguen de la gestió directa dels serveis públics de Radiodifusió i Televisió en les Comunitats Autònomes d’Espanya. Actualment, la FORTA està integrada per 12 ens de ràdio i televisions autonòmics.

A l’acte, que s’ha realitzat al Centre de Producció de Programes de Burjassot, també han estat presents la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, i alguns membres del Consell Rector de la CVMC.

Després de la signatura de l’acord, Enrique Soriano, president del Consell Rector de la CVMC, ha afirmat: “La integració a la FORTA suposa un pas endavant important per a la recuperació dels mitjans de comunicació públics valencians. Ens incorporem a una entitat que, en el seu moment, els mitjans públics valencians contribuïren a crear com a fundadors i que posa en valor el desenvolupament dels serveis públics audiovisuals com a impulsors de la diversitat cultural, la pluralitat i la cohesió social”.

Gràcies a la seua integració a la FORTA, la Corporació podrà desenvolupar una ràdio i televisió de qualitat de forma eficient, explica la Corporació en un comunicat. En aquest sentit, la FORTA oferirà els seus serveis de gestió d’informatius i transmissions, d’intercanvi de programes amb la resta d’ens autonòmics, a més de la seua capacitat de negociació per a l’adquisició de programes i drets d’emissió, la venda de continguts de titularitat compartida i espais publicitaris, així com la formalització de convenis amb les entitats de gestió col·lectiva de drets d’autor, entre d’altres.

“La pertinença a la FORTA com a estructura de col·laboració ens permetrà afrontar millor el repte que suposa el naixement d’uns nous mitjans públics de comunicació. L’entorn digital actual amb uns models de consum canviants pot ser abordat d’una forma més eficaç des del coneixement conjunt de les experiències dels diferents ens públics de les comunitats autònomes. La coordinació entre ells permet establir sinergies per tal d’acarar problemes comuns amb una major fortalesa i competitivitat, sense que açò limite la independència de cadascun dels seus membres”, ha afegit Soriano.

Per la seua banda, Jesús López Cabeza, president de la FORTA, ha mostrat la satisfacció de tots els professionals i defensors dels mitjans públics audiovisuals pel naixement d’un nou operador autonòmic i la seua adhesió a la FORTA. “La incorporació d’un nou ens públic a la FORTA reforça el model de servei públic autonòmic del nostre país i amplia a més persones l’accés a continguts audiovisuals propers. Unides en la diversitat, les ràdios i televisions que formen la FORTA col·laboren per a fer realitat el compromís comú amb la informació, amb el dia a dia dels seus ciutadans i amb la promoció de la llengua i la cultura dels seus territoris”.

La FORTA (Federación de Organismos de Radio y Televisión Autonómicos) és una associació sense ànim de lucre que integra les principals entitats de dret públic que s’encarreguen de la gestió directa dels serveis públics de Radiodifusió i Televisió a les Comunitats Autònomes d’Estat. Actualment, la FORTA està integrada per 12 ens de ràdio i televisions autonòmics.

Comparteix

Icona de pantalla completa