Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana la compareixença al Congrés de Camps, Bonig i Alberto Fabra pel finançament il·legal

Compromís ha demanat la compareixença dels expresidents del PP valencià, Francisco Camps i Alberto Fabra, així com la de l’actual líder del partit al País Valencià, Isabel Bonig, en la comissió del Congrés que investiga el finançament il·legal del Partit Popular. La petició inclou, també la compareixença d’altres destacats dirigents com César Sánchez i César Augusto Asencio, president i vicepresident segon de la Diputació d’Alacant, respectivament.

La formació ha destacat els vincles de la corrupció del PP valencià amb la direcció estatal del partit, una relació que Ricardo Costa va confirmar aquest dimecres en la seua declaració en afirmar que l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, coneixia el finançament irregular del PPCV.

Compromís s’ha referit a la frase: “En Paco Camps es pot confiar”, que va pronunciar Mariano Rajoy en un míting pagat per la trama Gürtel en 2007 i al “Paco eres un gran president, tens el meu suport” de 2011. La coalició ha incidit en com, per a Rajoy, el “Paco dels últims anys ha passat a ser un difuminat senyor Camps” i ha recordat que la trama Gürtel va pagar no solament les campanyes de les autonòmiques de 2007 i les generals de 2008, sinó també la fi de festa del Congrés Nacional del PP en el qual Rajoy va ser reelegit com a secretari general després de la seua segona derrota en 2008, explica la coalició en un comunicat.

Els quatre diputats de Compromís consideren una vergonya que la resposta de Rajoy davant el “cada vegada menys” presumpte finançament il·legal del seu partit siga: “Han estat molt dures les responsabilitats polítiques que ha hagut d’assumir [en referència a Camps]”.

Des de la formació també han instat al PP a deixar d’ajornar la Proposició de Llei de Compromís per a dissoldre els partits finançats de manera il·legal, una iniciativa que, fins ara, ja ha estat prorrogada 14 vegades.

Sánchez, assessor de Camps

L’actual president de la Diputació d’Alacant va ser assessor de Francisco Camps entre 2005 i 2007, època en la qual tant Ricardo Costa com Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ han reconegut el finançament il·legal del PP valencià. A més, pel que sembla, va rebre regals d”El Bigotes’, segons consta en la documentació demanada pels jutges.

El diputat de Compromís per Alacant, Ignasi Candela, s’ha referit a la necessitat que tant Sánchez com Asencio responguen davant la comissió donada l'”estreta relació, tant política com personal, que van mantenir amb Camps”. El primer va ocupar la secretaria general del PPCV entre 2012 i 2015 mentre que Asencio va ocupar la secretaria general dels populars valencians en 2009.

Comparteix

Icona de pantalla completa