Diari La Veu del País Valencià
Javier Mariscal recupera Pumbi, el gat valencià del 54, per al cartell del Comic Con de la ciutat del Túria

Heroes Comic Con València 2018 ha anunciat aquest divendres el cartell del certamen que se celebra per primera vegada a la ciutat del Túria entre els dies 23, 24 i 25 de febrer a Fira València. El dibuixant Javier Mariscal és l’autor de la imatge.

“Quin millor personatge que el gran Pumbi per a presentar en Fira València l’edició d’Heroes Comic Con? Vaig començar aprenent a llegir coneixent el fascinant món dels còmics amb Pumbi. Era de València i els seus colors i aventures em van fascinar des de molt xicotet. El Pumbi que presente al cartell és una versió feta amb la memòria, en açò es nota que la meua memòria és molt dolenta i per açò és un Pumbi molt heroi, molt fet a la meua manera”, ha explicat el dibuixant valencià.

“Els colors intenten també recordar aquelles impressions d’aquells papers groguencs, l’olor a a l’impremta, l’emoció d’anar al kiosko i poder compartir amb els meus germans el TBO, Jaimito, Roberto Alcázar i Pedrín, l’Home Emmascarat i, més tard, Gestes Bèl·liques, el Jabato, El capità tro… Pumbi segueix funcionant com un heroi molt casolà, molt tendre, molt autèntic. Pumbi i el seu món són com les Falles, molt propers, ja que Pumbi es passejava pels carrers de València”, ha afegit Mariscal, qui ha agraït que l’organització l’haja triat per a crear el cartell personalitzat amb “un Pumbi molt antic que és molt modern”.

Més de 30 autors convidats

Pel que fa als convidats, junt amb Gaten Matarazzo, conegut pel seu paper de Dustin Henderson en Stranger Things, hi ha més de 30 autors convidats. Matarazzo estarà al saló els dies 24 i 25 de febrer en sessions de signatures i fotografies i panells de preguntes i respostes oberts al públic tant dissabte com diumenge.

Al costat de l’actor internacional estaran al saló més d’una trentena d’autors de la talla de Howard Chaykin, Paco Roca, Aimée de Jongh, Natacha Busts, Jaime Martín, Reinhard Kleist, Carmen Carner, Emile Bravo, Gail Simone, Yanick Paquette, Chris Sprouse, Rubén Pellejero, Thierry Smolderen, David B., Ana Oncina, Hermann, Brian Stelfreeze, Manel Gimeno, Carlos Maiques, Gerard Miquel i Bartolomé Seguí.

Revisió de Portfolis

La convenció del còmic valencià busca ser, a més, una plataforma on els millors professionals puguen donar-se a conèixer i ser fitxats per grans editorials de renom. Per açò, els artistes que així ho desitgen podran presentar els seus portfolis als editors convidats per l’organització com ara Marie Javins (DC Comics), Daniel Chabon (Dark Horse Comics), Thomas Ragon (Èditions Dargaud) i Michael Groenewald (Carlsen Verlag).

Editors japonesos

En aquesta mateixa línia, l’Ivace Internacional, en col·laboració amb l’Associació d’Editors del País València (AEPV), organitza una missió inversa d’editors japonesos a aquest certamen. L’objectiu d’aquesta acció és que les empreses valencianes del sector editorial i els il·lustradors participants en Heroes Comic Con concreten oportunitats de negoci a través de la venda de drets d’autor així com a través d’acords de coproducció amb els editors internacionals. Per a açò, els editors mantindran trobades negoci a negoci –B2B, per les seues sigles en anglés– amb els seus homòlegs japonesos i els il·lustradors tindran l’oportunitat de mostrar el seu portfoli.

Grans editorials

Heroes Comic Con València 2018 acollirà, per primera vegada a la ciutat, la major concentració d’editorials especialitzades en còmic i novel·la gràfica, com ara Grafit Editorial, Norma Editorial, Edicions Babylón, ECC Edicions, Dolmen, Lletra Blanka Editorial, Fandogamia Editorial, Pulpture, Astiberri i Medusa Comics. A més, grans escoles de renom com l’ESAT, Florida o Aulatek oferiran diverses masterclass per a ensenyar al públic els secrets del 3D i l’animació digital.

Botigues i zones especialitzades

El visitant podrà trobar les principals botigues especialitzades en còmic de la ciutat com Yojimbo Comics, Futurama, Cartoon Corp, Imágenes, La Orda o Frikipolis, al costat d’altres botigues nacionals, com FNAC i internacionals com Cool2o, a1Toys i Dirtees. No faltaran tampoc els espais dedicats als artistes novells i fanziners, amb més de 500 metres quadrats de zona expositiva al costat de l’àrea de Jocs de Taula amb la participació d’ASMODEE, Guerra de mites o Cayro Games.

Igualment, Heroes Comic Con València 2018 comptarà amb la participació de grans marques 100% valencianes, com ara DACSA, i grans plataformes d’entreteniment, com el canal SYFY. Tot açò, acompanyat d’una zona de restauració amb foodtrucks que faran que el visitant visca una experiència completa.

Activitats

Heroes Comic Con València 2018 aposta en la seua primera edició per un ampli ventall de continguts relacionats amb el còmic, la il·lustració, l’animació, sèries de tv, cinema i, en general, tot el relacionat amb la cultura pop.

En l’escenari principal diversos convidats dibuixaran en directe. Hi haurà panells tan interessants com el dedicat als ‘Espanyols en el còmic USA’, amb Carmen Carner i Natacha Busts; ‘Black Panther i altres històries’, amb Chris Sprouse i Brian Stelfreeze, i ‘És l’hora de Wonder Woman, és l’hora de les DONES Meravella!’, amb Gail Simone i Yanick Paquette.

La ciència ficció estarà molt present durant tot el cap de setmana, ja que es projectaran curtmetratges de directors molt reconeguts dins del panorama estatal. De la mateixa manera, s’exhibiran curtmetratges d’animació realitzats per grans professionals del sector audiovisual.

A l’àrea d’exposicions el visitant podrà veure en primer plànol grans obres com ‘EX.II Exiliats Il·lustrats’ per IVAJ, ‘El dia 3’, (Astiberri) de Cristina Durán per Pepita Lumier, i ‘Estem totes bé’, amb originals d’Ana Penyas per FNAC, entre moltes altres.

Premis José Sanchis Grau

El dissabte 24 de febrer es lliuraran els I Premis José Sanchis Grau als professionals del sector del còmic. Uns premis amb els quals, pel seu nom, l’organització pretén retre homenatge a les grans figures de l’Escola Valenciana del còmic i a la historieta espanyola. El gatet Pumbi –personatge emblemàtic de Sanchis– serà protagonista de la gala.

Entre els guardons, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Divina Pastora, es farà lliurament del Premi Especial Divina Pastora a la iniciativa –autor, institució, administració, editorial– que haja emprat el còmic amb finalitats socials durant l’últim any. Per la seua banda, la Institució Alfons el Magnànim presentarà al saló –el divendres 23 de febrer–, la primera edició del Premi València de Novel·la Gràfica 2018.

Zona Cosplay

Hi haurà, a més a més, tres concursos oberts al públic on es triaran els millors cosplays. A més tindrem a alguns dels millors cosplayers del moment, com ara Florència Sofen, Yurai Cosplay, Lauz Lanille i Tobi & Ari B-Rabbit.

Comparteix

Icona de pantalla completa