Diari La Veu del País Valencià
El ministre d’Energia explicarà al Congrés què pensa fer després que el TC va declarar il·legal la indemnització per Castor

Un mes després que el Tribunal Constitucional (TC) declarara il·legals les ajudes aprovades pel govern espanyol, ja hi ha data perquè el ministre d’Energia, Álvaro Nadal, done explicacions sobre quines mesures prendrà l’executiu de Mariano Rajoy per a fer efectiva la sentència. En la resolució del TC, els magistrats van concloure que el Reial Decret Llei 13/2014 pel qual es va permetre cobrar una indemnització de 1.350,729 milions a les empreses promotores del magatzem de gas Castor (ubicat front a la costa del Baix Maestrat), en estat d’hibernació després dels terratrèmols generats per l’activitat de la planta l’any 2013.

Nadal haurà de comparèixer després que diversos grups parlamentaris al Congrés, com ara el PSOE, Podem o Compromís, sol·licitaren la seua presència en la comissió d’Energia, Turisme i Agenda Digital. Ho farà, però, més d’un mes després de la resolució del TC.

El ministre haurà de respondre a les preguntes dels diputats, que incidiran en la polèmica indemnització que el govern espanyol va aprovar concedir mitjançant un decret llei a l’empresa Escal UGS, participada per l’empresari Florentino Pérez.

Comparteix

Icona de pantalla completa