Diari La Veu del País Valencià
Oltra, sobre Camps: L’amor a la Comunitat es demostra fent cas al poble valencià, que li ha demanat la dimissió

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha recordat que aquest dijous el 60% de les Corts va demanar a Francisco Camps que dimitisca del seu càrrec dins del Consell Jurídic Consultiu després de les declaracions de qui va ser secretari general del PPCV Ricardo Costa en el judici del cas Gürtel a l’Audiència Nacional, on assenyalava la implicació de l’expresident de la Generalitat en la contractació de l’empresa, Orange Market, per a organitzar les campanyes electorals de 2007 i 2008. La sol·licitud “no és un gest simbòlic”, ha afirmat Oltra.

Carregant el vídeo…

Així, la consellera d’Igualtat, preguntada en la roda de premsa posterior al ple del Consell que s’ha celebrat a Vinaròs –on el govern està celebrant el 5é seminari del govern– sobre què passarà després de la petició de les Corts perquè Camps dimitisca del CJC, Oltra ha indicat que el que ha de fer l’expresident és dimitir, en primer lloc, perquè “li ho demanen 4 dels 5 grups que formen el Parlament valencià”, que representa el “60% de les Corts” que va votar demanar la seua dimissió i, a més, “sense cap vot en contra”, ja que el mateix PPCV es va abstindre, ha assenyalat la vicepresidenta.

Però, hi ha un altre motiu, ha explicat, i no és un altre que el CJC “és l’òrgan que li diu al Consell què és legal i què no”. D’aquesta manera, el fet que Camps continue formant-ne part i emetent informes pot deixar en entredit l’opinió dels juristes, ha donat a entendre la vicepresidenta.

Això no obstant, Oltra ha entrat a valorar les declaracions que va fer Camps el passat dijous, quan va atendre els mitjans a la porta de la seu del CJC per a defendre’s d’allò que havia dit Costa. Camps va assegurar que no dimitiria i va negar qualsevol vincle amb la trama alhora que es va desentendre de les acusacions de qui va ser el seu número dos.

Entre l’argumentari, l’expresident va acusar els grups polítics de “no voler la Comunitat” per demanar la seua dimissió i d’establir amb la insistència una “persecució cap als valencians”, un perseguiment que Oltra ha negat taxativament. “Els qui no volen la Comunitat Valenciana són els corruptes que l’han saquejada”, ha respost la vicepresidenta de la Generalitat.

“La festa se’ls ha acabat”, ha seguit explicat, tot referint-se a la frase emprada per Costa quan deia que al “Partit Popular la festa no s’acaba mai”. Així doncs, la petició de dimissió “no és un gest simbòlic” perquè li ho està demanat el “poble valencià a través de les Corts”, ha seguit. Per això, “el que hauria de fer és fer cas al poble valencià, que li ha demanat que dimitisca”, ha conclós.

Comparteix

Icona de pantalla completa