Diari La Veu del País Valencià
El Consell no revisarà les adjudicacions als empresaris corruptes de Gürtel perquè els expedients semblen immaculats

La Generalitat Valenciana no es planteja revisar les adjudicacions fetes a les empreses que han reconegut haver finançat il·legalment el PPCV en les campanyes electorals de 2007 i 2008. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, considera “de poca utilitat” revisar els contractes adjudicats a eixes empreses perquè “sobre el paper l’adjudicació és perfecta”.

Tal com ha explicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell celebrat aquest divendres a Vinaròs, quan els contractes estan adjudicats de bestreta, els expedients “semblen immaculats”. Una situació que, segons Oltra, va fer sospitar els investigadors. És per això que la vicepresidenta, a preguntes dels periodistes, considera que “es pot traure poc” de la revisió d’ofici de les adjudicacions fetes per l’anterior consell a les empreses que han reconegut el finançament il·legal del PPCV.

No obstant això, “el que sí seria útil”, ha assenyalat Oltra, seria que els empresaris que han reconegut el finançament il·legal al PPCV concretaren els contractes i les adjudicacions que es van fer a canvi de diners. Si ho feren, “estaríem front a uns altres delictes, com ara el de suborn i malversació”, que tenen uns terminis de prescripció més llargs, ha explicat Oltra.

Preguntada per la possibilitat que la Generalitat deixe de contractar les empreses processades en el cas Gürtel, Oltra ha insistit que “cal esperar a la sentència, que previsiblement serà condemnatòria”. La número dos del Consell ha lamentat que amb el sistema jurídic mercantil actual les empreses poden canviar de CIF i de nom amb molta facilitat, la qual cosa complica el seu seguiment. Per això, les Corts “van emplaçar ahir a canviar la legislació per a permetre que se puga tindre un major control en les empreses condemnades per casos de corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa