Diari La Veu del País Valencià
Emergències demana precaució davant els temporals de pluja, neu i vent del cap de setmana

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha recomanat precaució davant les primeres nevades al nord de Castelló i pels avisos de l’Agència Estatal de Meteorologia del risc de pluja intensa, fort vent i temporal marítim al País Valencià per a aquest cap de setmana.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana (CCE) ha decretat aquest matí l’Emergència situació 0 per nevades a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i l’interior del Baix Maestrat. Es tracta de la zona amb més risc de nevades intenses al País Valencià, on la major part del territori supera els 500 metres sobre el nivell del mar.

La via de comunicació principal d’aquesta zona és la carretera N-232, que sobre les deu del matí, a Morella, límit amb Terol, tenia nivell roig i ha activat el nivell de preemergència de la Xarxa de Carreteres de l’Estat. També s’ha interromput la circulació a la CV-15, a l’altura d’Ares dels Oms, i s’ha recomanat la utilització de cadenes a la CV-124 km 9 al 14, a la CV-15 km 59 al 72.69 i a la N-232 km 67-77.49.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha destacat els treballs de coordinació que s’estan duent a terme entre les diferents administracions davant el primer episodi de nevades al País Valencià per a la neteja de les carreteres i com a previsió als avisos de pluges, vent i temporal marítim.

Ángel ressalta l’engegada de la fase de preemergència en la coordinació entre administracions per a agilitar l’operativitat del Centre de Coordinació de Carreteres format per l’Administració General de l’Estat, la Generalitat i les diferents diputacions provincials. Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s’han mobilitzat un total de 38 efectius entre unitats de Bombers Forestals, huit equips llevaneus i 10 vehicles auxiliars.

El director de l’Agència ha anunciat que, davant l’avís de temporal per a aquest cap de setmana, “també hi ha un ampli dispositiu preparat per les possibles complicacions que se’n pogueren derivar, amb la mobilització de recursos pels diferents organismes i administracions que han d’intervindre si es declara una emergència”.

Tant la Conselleria d’Habitatge com els diferents consorcis provincials de bombers i les diputacions han informat l’Agència de Seguretat i Emergències que tenen els seus recursos preparats “per a desplaçar-se de la forma més ràpida al punt que es requerisca i aconseguir que la circulació siga segura”.

El Centre de Coordinació d’Emergències també ha emés un butlletí informatiu als municipis del litoral del País Valencià que aquest cap de setmana es veuran afectats per risc de fenomens costaners de nivell groc i als del litoral nord d’Alacant i interior sud i litoral sud per risc de pluges intenses.

Emergències ha demanat precaució, especialment, si ha d’agafar-se el cotxe per a desplaçar-se a les zones afectades per les nevades i recomana davant les previsions meteorològiques per al cap de setmana seguir els comptes oficials i tenir en compte les actualitzacions dels avisos, preemergències o emergències vigents.

La informació està disponible a través de compte @GVA112 o en la pàgina web on, a més, es pot consultar l’estat de les carreteres afectades i els consells que cal seguir davant el risc de nevades, pluges, vent o temporal marítim.

Comparteix

Icona de pantalla completa