Diari La Veu del País Valencià
Callosa de Segura es blinda contra els ultres per a retirar la creu franquista

L’Ajuntament de Callosa de Segura (Baix Segura) iniciarà dilluns vinent, en un tercer i definitiu intent, la retirada de la Creu dels Caiguts situada a la façana de l’església de Sant Martí en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

Els membres de la Plataforma en Defensa de la Creu, que estant al costat d’aquesta des del 26 de desembre de 2016 per a impedir la seua retirada, seran traslladats a una plaça adjacent situada a 25 metres, a la plaça de la Reina Sofia, i amb “un dispositiu de seguretat pels antecedents de gent que pot vindre a muntar un canyaret”.

L’alcalde, el socialista Fran Maciá, ha explicat a Europa Press que s’ha sol·licitat a Subdelegació de Govern, després de dues sentències fermes que avalen la decisió de l’Ajuntament, traslladar les persones concentrades i dotar d’efectius dels cossos de seguretat les actuacions “per a treballar sense problemes”.

“El problema no són aquestes persones, vinculades per un tema religiós, sinó les que puguen vindre de fora del poble i que estan vinculades a l’extrema dreta”, ha lamentat Maciá, que ha recordat que ja es va celebrar al poble una manifestació de Falange.

L’alcalde calcula que el trasllat s’executarà en uns tres dies, i les obres complementàries, amb la col·locació de l’empedrat en el lloc, s’allargarà fins a uns huit dies.

Atacs via electrònica

Fran Maciá ha destacat que l’església de Sant Martí és un BIC i, per això, en el pla d’adequació s’escometrà la retirada de la creu, però també es retiraran uns fanals i el cablejat col·locat en la façana. “Una actuació completa amb el trasllat de l’element distorsionant, la creu de marbre de 1942 que no té res a veure amb el segle XV-XVII”.

L’Ajuntament ha rebut en les últimes setmanes en dues tandes més de 30.000 correus automatitzats sol·licitant que no es retire la creu. No obstant això, ha explicat que els serveis informàtics municipals van establir un tallafocs que ha derivat aquesta quantitat de correus electrònics a les carpetes d’spam, “perquè estaven col·lapsant els servidors. Tots eren el mateix correu i el mateix contingut”.

Comparteix

Icona de pantalla completa