Diari La Veu del País Valencià
Educació rescata el Conservatori de Música de Benicarló, que s’integrarà a la xarxa pública

La Conselleria dEducació, Investigació, Cultura i Esport ha rescatat el Conservatori de Música de Benicarló. Així ho ha anunciat el conseller, Vicent Marzà, aquest dissabte a la ciutat del Baix Maestrat, on el govern valencià celebra el seu seminari d’hivern.

El passat mes de desembre, el Conservatori de Carcaixent (la Ribera Alta), va fer l’última passa per a incorporar-se a la xarxa de centres públics. Aquest dissabte, el Conservatori de Música de Benicarló n’ha fet la primera després que la Conselleria d’Educació haja anunciat la seua incorporació, donant resposta així a una “reivindicació històrica”, ha apuntat Marzà.

El centre compta amb un 57% d’alumnat del municipi i la resta prové dels pobles de la comarca, segons ha explicat Marzà. És per això que el servei que presta Benicarló va més enllà de l’àmbit municipal.

Educació l’assumeix i inicia els tràmits del procés perquè el conservatori que “fa un servei comarcal, fet des de Benicarló”, ha destacat el conseller, passe a la xarxa de centres públics de la Generalitat.

“Era necessari que sí o sí a les comarques de més al nord del País Valencià hi haguera un conservatori professional gestionat per la Generalitat”, ha incidit Marzà, ja que el centre és l’únic amb aquestes característiques de la zona.

Les matrícules seran igual que a la resta dels conservatoris de la xarxa pública i això “serà beneficiós per als alumnes i les famílies”, però també per al consistori, ja que la despesa la podrà destinar a altres qüestions, ha explicat el responsable d’Educació.

“Hem d’acabar d’ajustar les dotacions de plantilles i l’estabilitat del conjunt del professorat”, uns docents que eixiran de les borses de la Conselleria. En qualsevol cas, el conseller ha manifestat la intenció que el professorat “s’ajustarà a les necessitats” del Conservatori de Música Mestre Feliu de Benicarló.

Comparteix

Icona de pantalla completa