Diari La Veu del País Valencià
Obertes les carreteres als Ports i el Maestrat mentre segueix activa l’alerta per nevades a la zona

Les màquines llevaneus continuen netejant les carreteres del nord de la demarcació de Castelló que van resultar afectades per la nevada de divendres. De moment, encara que ja no neva a la zona, el 112 manté l’Emergència en nivell 0 per nevades a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i l’interior del Baix Maestrat.

La circulació s’ha restablit durant aquest matí, després que moltes carreteres tingueren dificultats pel temporal, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló. Els efectius de bombers es mantenen a la zona de la nevada amb les llevaneus per a retirar la neu i escampar sal per les calçades.

La neu que va caure la passada jornada va afectar un total de 17 vehicles, la majoria turismes, que van ser atesos pels bombers. Hi van participar 40 efectius amb deu vehicles i huit màquines llevaneus en el condicionament dels vials i dels accessos a municipis de l’interior de Castelló.

Un dels principals problemes de la nevada va ser el vent, que va bufar fort de forma generalitzada, movent la neu i tornant-la a tirar cap a les carreteres, la qual cosa va obligar els efectius a augmentar els esforços.

Es recomana l’ús de cadenes

Per a tot el cap de setmana, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana recomana als conductors que equipen amb cadenes els seus vehicles per a desplaçar-se per les carreteres del nord de la demarcació de Castelló, així com que comproven la predicció del temps i que isquen a la carretera “amb la major prudència possible”, com va recalcar divendres el president, Ximo Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa