Una nova avaria en l'AVE Castelló-Madrid obliga 47 passatgers a agafar el rodalia per a anar a València

Els viatgers han arribat amb 21 minuts de retard al seu destí, per la qual cosa Renfe els tornarà la meitat del valor del seu bitllet
/ València
28 gener 2018 01:00h
Durant la inaguració del trajecte Madrid-Castelló de l\'AVE en la que va participar Mariano Rajoy, el comboi va sofrir una avaria i un retard de mitja hora

Una avaria tècnica ha impedit la circulació del primer AVE d'aquest diumenge de Castelló a Madrid, per la qual cosa els 47 viatgers a bord han hagut d'agafar un tren de rodalia fins a València i, des d'allí, un altre AVE que els ha dut a Madrid. Finalment, han arribat amb 21 minuts de retard respecte de l'hora prevista, segons han informat fonts de Renfe a Europa Press.

El tren tenia previst eixir a les set del matí des de Castelló de la Plana, però no ha pogut fer-ho per una "xicoteta" disfunció tècnica que han comprovat prèviament els operaris de Renfe.

En tindre coneixement d'açò, s'ha engegat el protocol habitual en aquestes avaries dins del Corredor Mediterrani. Els 47 viatgers que viatjaven en el tren han sigut traslladats en un rodalia a València per a agafar un nou AVE a Madrid des de l'estació de Joaquín Sorolla.

Renfe també ha activat el compromís de puntualitat, que suposa la devolució de la meitat de l'import del bitllet, atés que el retard final, de 21 minuts respecte a l'hora prevista, superava el quart d'hora.

La resta de trens AVE programats aquesta jornada entre Castelló i Madrid circulen amb normalitat en tots dos sentits, segons les mateixes fonts, que destaquen que es tracta de la primera incidència després de les 25 circulacions que s'han dut a terme des de l'engegada del servei dimarts 23 de gener.

Retard en la inauguració i 1.850 passatgers

Una jornada abans de la seua obertura al públic, el trajecte inaugural del dilluns 22 a la capital de la Plana va eixir amb al voltant de mitja hora de retard respecte de l'anunciada a causa d'una incidència tècnica a Sagunt, concretament en el canvi de via. Anaven a bord del tren Juan Sebastián Elcano tant el ministre de Foment, Íñigo del a Serna, com el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La nova connexió de ferrocarril d'Alta Velocitat Madrid-Castelló ha culminat la seua primera setmana de funcionament amb un total de 10.000 bitllets venuts i 1.850 viatgers a bord entre el dimarts i el divendres 26, la qual cosa ha permés multiplicar per set la mobilitat entre ambdues ciutats, segons dades del Ministeri de Foment.

next