Diari La Veu del País Valencià
El temporal deixa 157,8 l/m2 al Comtat i ratxes de vent de més de 80 km/h a la Costera

El darrer temporal de pluja i vent que afecta el País Valencià des de dissabte ha deixat en les últimes 24 hores fins a 157,8 litres per metre quadrat a Millena (el Comtat), més de 127 a Confrides (la Marina Baixa), 116,6 a Estubeny (la Costera), 106,6 a Murla (la Marina Baixa) i 105,6 a Pinedo. Per sota dels 100 litres ha quedat l’acumulat a Beneixama (l’Alt Vinalopó), Vallada (la Costera) o Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa), segons el balanç de l’Agència de Meteorologia.

Solament a l’Observatori d’Alacant, les pluges de les últimes 12 hores han deixat fins a 61,6 litres per metre quadrat, quasi el doble de l’acumulat en l’actual any hidrològic, des de l’1 d’octubre de l’any passat, que era de 32,6 litres per metre quadrat.

Pel que fa a les ratxes de vent, amb dades fins a les 14 hores, han superat els 82 quilòmetres per hora a Xàtiva (la Costera), 78 a Miramar (la Safor), 76 a Carcaixent (la Ribera Alta) i 69 a Oliva (la Safor).

Per davall estan els 68 quilòmetres per hora registrats a Xàbia (la Marina Alta) i els 65, 64 i 63 d’Utiel (la Plana d’Utiel-Requena), Bicorb (Canal de Navarrés) i Barx (la Safor), respectivament. A l’aeroport de València, a Manises, també han arribat als 63 quilòmetres, huit per sobre del que ha acumulat l’Observatori de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Més de 340 avisos al 112

Des de l’inici del temporal, a les 20 hores de la passada jornada, el 112 ha rebut un total de 341 telefonades: 194 de la demarcació València, 136 de la d’Alacant i 11 de la de Castelló.

Les pluges han obligat els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València a actuar en 23 emergències, tres durant la passada nit i 20 aquest matí: dos rescats de vehicles atrapats a Torrent i Alcàsser (l’Horta Sud), 11 arbres caiguts, sis sanejaments de façanes i una retirada d’aigua també a Torrent, segons ha informat l’organisme en Twitter. Per la seua banda, els bombers de la Diputació d’Alacant han intervingut en 13 caigudes d’arbres i despreniments i tres solars inundats, segons el 112.

Reobre el port de València

El port de València s’ha reobert aquesta vesprada al tràfic de bucs després de permanéixer tancat des de les 6.30 hores d’aquest diumenge per les fortes ratxes de vent de fins a 40 nusos. El temporal de pluges intenses ha deixat fins a 157,8 litres per metre quadrat en punts d’Alacant com Millena (el Comtat) i ones de fins a 4,2 metres d’altura a la costa de València, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

Valenciaport ha anunciat a través del seu compte de Twitter la reobertura al tràfic de bucs del port, per la qual cosa s’ha représ la normalitat en l’entrada i eixida d’embarcacions. Primer ha obert parcialment perquè els vaixells atracats pogueren eixir del recinte portuari. La força del vent en la zona s’ha reduït després de les ratxes de primera hora de la jornada.

Comencen a obrir-se clars

Aquestes precipitacions s’han concentrat en grans àrees de la demarcació de València durant tot el matí, amb dues zones de pluja: una al nord i una altra al sud, aquesta última amb ruixats i tempestes a la Safor que comencen a remetre.

Després de mitja jornada de temporal, es van obrint clars per la demarcació d’Alacant, mentre el cel segueix molt nuvolós a les de Castelló i València. En algunes zones d’aquesta última zona se segueixen registrant ruixats amb tempesta, segons l’Agència de Meteorologia.

Comparteix

Icona de pantalla completa