Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa que el fiscal de Gürtel demane que el PPCV torne les subvencions electorals de 2007

El ‘dopatge electoral’ del PPCV en les eleccions de 2007 hauria de tindre conseqüències. És el que pensa la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mireia Mollà, qui ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per tal que els populars tornen la subvenció pública que van rebre com a contraprestació pels vots rebuts en la contesa electoral que va permetre a Francisco Camps traure la seua segona majoria absoluta.

A parer de Mollà, “el judici pel finançament il·legal del PPCV en l’Audiència Nacional dins del cas Gürtel està evidenciant que els populars van gastar en la campanya electoral de 2007 molts més diners dels que declararen, amb fons negres que van aconseguir fruit d’una trama corrupta”.

La diputada considera aquests fets provats després de “les confessions dels empresaris que van sufragar despeses electorals del partit a canvi de contractes públics, els caps de la Gürtel i fins i tot l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, qui va confessar que el seu partit es finançava amb diners negres”.

A més, Mollà recorda que Costa “va assenyalar directament Francisco Camps com a responsable d’aquest presumpte finançament il·legal”. El resultat de tot plegat va ser, a judici de Mollà, que “el PP va jugar en les eleccions de 2007 amb un avantatge de milions d’euros recaptats en els baixos fons de la corrupció i va obtindre uns resultats electorals a l’altura dels diners negres que havien obtingut, governant en totes les institucions autonòmiques i provincials valencianes”.

La conclusió, doncs, és que “la Fiscalia” hauria d’incorporar “en els processos judicials pel finançament il·legal la reclamació del retorn de les subvencions cobrades com a conseqüència dels resultats en eleccions en què van participar dopats”. Per a Mollà, “aquesta seria una bona fórmula per a recuperar part dels diners furtats a valencians i valencianes per la corrupció del PPPCV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa