Diari La Veu del País Valencià
Podem porta a les Corts l’exigència de revisar els contractes públics dels empresaris vinculats amb Gürtel

La necessitat que el govern del Botànic revise tots els contractes públics vigents amb empreses relacionades amb el finançament il·legal del PPCV i, en general, amb el cas Gürtel, s’ha convertit en una Proposició No de Llei (PNL) presentada per Podem.

El grup parlamentari encapçalat per Antonio Estañ ha presentat aquesta iniciativa després que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va posar en dubte divendres “la utilitat” d’una revisió exhaustiva de totes les concessions de contractes públics amb els empresaris Enrique Gimeno, Gabriel Batalla, Antoio Pons, Tomás Martínez Berna i Enrique Otiz, entre d’altres, que han admés haver finançat les campanyes electorals del PPCV de 2007 i 2008.

La PNL “insta el Consell a realitzar una inspecció per a conéixer quants dels empresaris vinculats a la trama Gürtel tenen actualment contractes amb la Generalitat” i que “s’analitzen per a detectar possibles irregularitats que permeten poder cancel·lar-los en cas d’incompliment”.

Podem reclama, a més, que el Consell “informe sobre quins contractes dels empresaris vinculats a la trama Gürtel s’han signat en aquesta legislatura i quines han sigut les garanties legals per a realitzar aquestes contractacions amb l’administració”.

El síndic de Podem, Antonio Estañ, agraeix “a l’empresariat decent que no va voler entrar al circuit dels diners negres”. Tot i això matisa que, “a més de les gràcies, cal oferir fets a eixe empresariat, tot premiant-lo “apartant les empreses lligades a la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa