Diari La Veu del País Valencià
L’Associació d’Advocats Cristians es querellarà contra l’alcalde de Callosa per la retirada de la Creu dels Caiguts

L’Associació Espanyola d’Advocats Cristians ha anunciat que presentarà una querella per prevaricació contra l’alcalde de Callosa de Segura, el socialista Fran Maciá, per la retirada de la Creu dels Caiguts situada a la façana de l’església de Sant Martín. L’advocat Juan José Liarte ha explicat, després de conéixer-se que s’havia procedit a la retirada, que Advocats Cristians “perseguirà els responsables de l’enderrocament de la Creu” si aconsegueixen “demostrar que s’ha fet il·legalment”. En un comunicat, ha assenyalat que es demanaran “responsabilitats personals i patrimonials, però també penals”.

En aquest sentit, ha criticat que l’actuació de l’Ajuntament haja tingut lloc “de matinada” i a tan sols tres dies que el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) es reunira per a prendre una decisió sobre el cas.

Per la seua banda, la presidenta d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha censurat l’actuació de la Justícia i ha recordat que la setmana passada “el tribunal valencià va rebutjar prendre mesures cautelars perquè no apreciava urgència” i ha avançat que des de la Plataforma per la Defensa de la Creu, representada en els tribunals per l’Associació, sol·licitaran de nou al TSJ “mesures cautelars per a mantenir el que queda de la Creu, i si la justícia els dóna la raó, que restituïsquen el monument al seu lloc al més prompte possible”.

Castellanos ha opinat que la retirada del monument és “una mostra més de l’odi visceral a la Creu” i ha assenyalat que “va quedar clar quan manifestants van corejar víctors a favor de la tercera república durant el seu enderrocament”.

Per la seua banda, des del Partit Popular de Callosa de Segura han lamentat que “l’esquerra solament sàpia governar per al passat” i que “tot el programa de govern d’aquesta legislatura haja sigut retirar la creu de l’església”. El president de l’agrupació local del PP, Manuel Illán, ha sostingut que “Callosa és una població que ha de mirar cap al futur amb respecte a una història que no es pot canviar” i ha afirmat que si el PP governa usarà “totes les vies legals” per a retornar la creu a la plaça d’Espanya. Finalment, des de Vox Alacant han mostrat el seu suport als veïns de Callosa del Segura per “la contínua repressió que pateixen com a conseqüència de la mal cridada Llei de la Memòria Històrica aprovada pel PSOE”.

Comparteix

Icona de pantalla completa