Diari La Veu del País Valencià
Les 22 oficines d’assistència a les víctimes del delicte oferiran servei psicològic i jurídic de manera gratuïta

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat aquest dilluns, juntament amb la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte, que oferirà assistència de manera integral i gratuïta a les persones en situació de vulnerabilitat.

La nova Xarxa d’Oficines, segons ha informat el cap del Consell, orientarà les víctimes en els tràmits juridicolegals, els informarà sobre els recursos socials al seu abast i els prestarà atenció psicològica. D’aquesta manera, Puig ha recordat que l’objectiu del Consell és treballar conjuntament per a protegir la població més vulnerable i que “les víctimes no siguen les grans oblidades”. En aquest sentit, el president ha assegurat que perquè el País Valencià avance cap als principis de llibertat i igualtat és necessari el compromís de tots els agents tant de la justícia com les forces de seguretat i els agents socials. “Necessitem una política sensible, conscient i eficaç, mitjans de comunicació que practiquen la responsabilitat social amb les víctimes i una administració el més diligent possible capaç de protegir a les víctimes”, ha incidit Puig.

Per la seua banda, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat que la nova Xarxa entronca amb l’aposta del “rescat de les persones de l’Acord del Botànic”. Així, ha assegurat que el seu compromís se centra en les víctimes del delicte, “especialment, en aquelles que per les seues circumstàncies socials, econòmiques i culturals són més vulnerables al dany”. Tal com ha explicat Bravo, les oficines, que començaran a funcionar l’1 de febrer, són un servei d’atenció pública gratuïta que informa, assessora i acompanya aquelles persones que hagen sigut víctimes d’un delicte. En elles s’oferirà assistència integral i especialitzada a les víctimes de qualsevol delicte.

Assistència multidisciplinària

La xarxa d’oficina, formada per 22 unitats multidisciplinàries i repartides en els 36 partits judicials del territori que donarà un servei jurídic, ajuda psicològica i assistència social a les persones que se senten víctimes, fins i tot en els casos en què no s’haja presentat la corresponent denúncia.

Aquestes dependències prestaran especial atenció a les víctimes de la violència de gènere i als col·lectius més vulnerables, com a menors d’edat, persones amb diversitat funcional, persones en situació d’exclusió social o víctimes d’agressions sexuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa